John Guidettis jättesuccé fortsätter.

Mot Vitesse gjorde supersvensken sitt tredje raka hattrick på hemmaplan.

– Jag älskar att spela på den här arenan, säger Guidetti.

17 mål på 15 matcher. John Guidetti sanslösa målfest i Feyenoord fortsätter.

Redan i den 12:e minuten var svensken framme mot Vitesse. Men det var knappast han snyggaste mål i karriären.

En hörna studsade till slut på Guidettis och in i mål.

Ville ha hands

Vitesse-målvakten Piet Velthuizen var rasande och menade att bollen tog på armen. Men domaren bedömde att den tog på axeln och varnade i stället målvakten för protest.

I den 31:a minuten fälldes Guidetti i straffområdet, tog själv hand om straffen och sköt 2-0 till Feyenoord.

Vitesse reducerade sedan på straff i den första halvleken.

Hattrick i tredje raka

Men i slutet av den andra halvleken var Guidetti framme igen. 19-åringen kom fri med målvakten och kunde enkelt placera in 3-1. Det var Guidettis tredje hattrick i holländska ligan. Alla har kommit under de tre senaste hemmamatcherna i ligan. Först mot Twente, sedan mot Ajax och nu mot Vitesse.

– Jag älskar att spela på den här arenan. Fansen förtjänar en titel. De är riktigt bra, säger Guidetti enligt De Telegraaf.

Guidetti ligger nu på delad andraplats i den holländska skytteligan med sina 17 mål. Feyenoord vill behålla sin succésvensk, men tränaren Ronald Koeman tror att det kan bli svårt.

– Alla i Feyenoord hoppas att han stannar ytterligare en säsong. Jag också, så klart. Men vi har inte möjlighet att köpa honom. Det beror på vad Manchester City vill. Vi kan inte göra så mycket mer än att vänta, säger han till De Telegraaf.

Även Ola Toivonen målade i den holländska ligan. Svensken satte PSV Eindhovens 2-0-mål i 4-1-segern mot De Graafschap.