Dagens namn: Helge

Stjärnparad när Real Madrid firade 1000

Publicerad 2014-09-16

Karim Benzemas 5-1 mot Basel betydde ingenting för matchen.

Men målet skrev in den franske forwarden i historieböckerna som Real Madrids 1000:e målskytt i Europacup-sammanhang.

– Det där är Harlem Globetrotters, säger Erik Niva om rekordmålet.

Regerande CL-mästarna Real Madrid har haft en tung start på säsongen i La Liga. Men i första omgången av Champions League sparade man inte på krutet. Schweziska Basel fick se sig omsprungna av Realstjärnor från redan från start. Efter 14 minuter kom ledningsmålet sedan sommarens stora prestigevärvning, James Rodriguez, klackat fram Nacho vars inlägg gick via Baselförsvararen Suchy och in i mål.

Gareth Bale ökade på till 2-0 och Cristiano Ronaldo smällde in sitt 68:e CL-mål till 3-0 innan det senaste stjärntillskottet, James Rodriguez, fick avsluta första halvlekens bombardemang. Efter en snabb omställning kunde colombianen peta in en retur på Karim Benzemas skott och därmed öppna sitt målkonto i den vita Real-tröjan.

Historisk mål punkterade

Basel satte 4-1 men det var matchens sista mål som kommer ge eko i historieböckerna. Karim Benzema samspelade läckert med Cristiano Ronaldo innan han dunkade upp en vrist ribba in till 5-1, klubbens 1000:e Europacup-mål genom tiderna. En milstolpe som klubben är ensam om.

– Det där är Harlem Globetrotters, uppvisning, säger Erik Niva om målet i Viasats studio.