MFF tappade igen - långt efter i toppen

Uppdaterad 2015-08-13 | Publicerad 2015-07-18

Hareide: "Vi skulle ha haft tre poäng"

Malmö fick bara 1-1 borta mot Örebro under lördagen.

Men kanske borde de ha haft med sig tre då de blev blåsta på ett mål som domaren bedömde var offside.

– Vi skulle ha haft tre poäng, de gör ett mål och vi två, säger MFF-tränaren Åge Hareide.

Malmö FF

Malmö FF är inne i en intensiv period. Mitt emellan kvalmatcherna mot Zalgiris Vilnius i Champions Leaegue-kvalet var det under lördagen dags att ta sig an Örebro igen.

Det blev precis som förra lördagen oavgjort när det i dag blev 1-1, men efterspelet kom att handla om ett bortdömt mål.

– Vi skulle ha haft tre poäng, de gör ett mål och vi två. Men domaren gör en annan bedömning.

Domaren godkänner målet, men sedan vinka linjemannen och de konfererar inte och det känns lite konstigt och jag vill veta varför de inte gör det. Det var likadant i förra matchen med en straff, säger MFF-tränaren Åge Hareide till Cmore.

Stjärnorna bänkade

Inför matchen överraskade Hareide med att bänka flera av lagets stora stjärnor som Markus Rosenberg och Magnus Wolff Eikrem.

Däremot fanns nyförvärven Kari Arnason och Vladimir Rodic för första gången med i startelvan.

Islänningen Arnason var lagkapten, vilket han själv var överraskad över.

– Ja, det måste jag säga att jag var och det har jag aldrig varit i min första match för en klubb tidigare, sa han till Cmore i paus.

MFF fick mål bortdömt

Det var hemmalaget som kunde ta ledningen i den 53:e minuten genom Daniel Nordmark efter ett kanonskott i bortre krysset.

Markus Rosenberg som kom in i paus ville dock annorlunda och kvitterade en kvart senare.

Efter det kom det omtalade offiside-målet där samme Rosenberg klackade in bollen, men den assisterande domaren vinkade för offside vilket såg ut att vara felaktigt då Patrik Haginge låg ner och såg ut att upphäva den.

– Det är inte offside, han som ligger ner är längre ner. Det är väl ungefär så som vår säsong har sett ut, det jag kan säga om det målet, säger Rosenberg.