Barças svit bröts efter 28 matcher

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-20

BARCELONA. Betis chocköppnade mot Barcelona – och bröt superklubbens 28 matcher långa svit utan förlust.

Men med ett bekvämt övertag från första matchen gick Pep Guardiolas gäng till semifinal i spanska cupen.

Där får de möta Almería som tog sig vidare genom ett mål av svenske Henok Goitom.

Barcelona hade betryggande 5–0 med sig från första mötet på Camp Nou och startade med stjärnor som Andrés Iniesta och David Villa på bänken. Men bara sju minuter in i matchen hade Betis, hemmahörande i den spanska andradivisionen, gjort två mål på katalanerna, båda via Jorge Molina.

Innan paus lyckades Leo Messi sätta 1–2-målet, men det blev Betis som vann matchen med 3–1 efter ett mål på övertid i första halvlek.

Leo Messi fick en chans att snygga till soffrorna för Barcelona i aandra halvlek, men sköt straffen över mål.

Barcelona hade 28 matcher utan förlust med sig till Sevilla, en rekordsvit som Betis lyckades bryta på onsdagskvällen.

– Betis har riktigt bra spelare, de spelade fantastiskt och är ett bra komponerat lag med grymma anfallare, säger Pep Guardiola på presskonferensen efter match.

I semifinalen får BArcelona möta Almería, som slog Deportivo la Coruña med 3–2 efter ett segermål av Henok Goitom.

I den andra semifinalen får Sevilla möta vinnaren av Real Madrid och Atlético Madrid som möts på torsdagen i returmatchen. Den första vann Real Madrid med 3–1.