Efterhandssnacket kommer handla om spelaren som petades.

Barcelonas Alexis Sanchez kom in och avgjorde El Clásico mot Real Madrid med ett drömmål.

Real Madrid har betalat närmare en miljard för Gareth Bale och Barcelona en halv miljard för Neymar. I duons första El Clásico skulle världen få ett första svar på vem som motsvarar förväntningarna. Då stal en reserv showen.

Tappade farten

Efter att Neymar gjort 1-0 i den första halvleken fick Alexis Sanchez ersätta Cesc Fabregas i den 70:e minuten. Detta sedan managern Gerardo Martino valt att spela med mittfältaren Fabregas från start centralt i anfallet, istället för Sanchez, med Neymar och Leo Messi på varsin kant.

Men reserven fick sin revansch. Åtta minuter efter bytet kom Sanchez en mot en med Reals försvarare Raphaël Varane. Chilenaren såg ut att tappa farten och slösa bort chansen, med han hade en plan.

Lobbade in bollen

24-åringen vände upp, stannade av, måttade och lobbade bollen över Reals målvakt Diego Lopez som stod ett par meter för långt ut i målet. Allt inför ögonen på petade målvakten Iker Casillas på Reals bänk.

– Jag såg att Diego Lopez var långt ute och då fanns det inte mycket annat att göra. Det här är en sådan match alla vill spela, säger Sanchez enligt C More Sport.

Reals jättetalang Jesé reducerade till 1-2 men Real kom aldrig i kapp. Gästerna var också mycket upprörda på domaren som de ansåg blåste dem på två straffar.

– Det var domaren som avgjorde, säger Sergio Ramos enligt C More Sport.