Barça vann – alla tre anfallarna nätade

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-07

Två röda kort i het match

Samarbetet mellan Leo Messi och David Villa blir allt bättre.

I kväll spelade de fram varandra till varsitt mål när Barça bortabesegrade Getafe med 3–1.

Det dröjde till 23:e minuten innan Barça spräckte Getafes nolla på Colliseum Alfonso Pérez. David Villa spelade fram Leo Messi som satte 1–0.

Tolv minuter senare bjöd Messi tillbaka och Villa gjorde inget misstag när han kom fri med Jordi Codina.

Barça kontrollerade sedan händelserna och 65:e minuten punkterades spänningen definitivt. Codina spelade ut bollen till sovande mittbacken Cata Diaz, som stressades av Leo Messi och bollen studsade fram till Pedro som satte 3–0.

Två röda kort

Matchen tände förvisso till en aning med 20 minuter kvar då Gerard Pique – mycket omdiskutabelt – fick sitt andra gula kort för en till synes omedveten hands och visades ut och på den efterföljande straffen reducerade Manu.

Inhopparen Javier Arizmendi fick sedan ett friläge, men avslutet var svagt, och kort senare fick Derek Owusu Boateng sitt andra gula kort efter att ha kapat Javier Mascherano.

”Svårt att spela här”

Segern gjorde att Barça tillfälligt gick upp i serieledning, men senare på kvällen vann Real med 2–0 över Atlético i Madridderbyt.

– Jag är nöjd med resultatet, det är aldrig lätt att spela här, säger tränare Pep Guardiola efter matchen.