Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-10

Real Madrid krossade Valladolid med 7-0

Raul, Robinho och Co i Real Madrid hade målshow.

I Spanien är han gud men i landslaget platsar inte Raúl González Blanco.

Hemma på Santiago Bernabéu-stadion hyllades Raúl på söndagen efter två mål och seger för Real Madrid med hela 7–0 mot Valladolid.

Raúl inledde sitt målskytte genom att rulla in 2–0 efter 31 minuter. Åtta minuter senare gjorde han 4–0 på straff sedan Julio Baptista blivit fälld och är nu uppe i elva fullträffar i La Liga, vilket innebär delad fjärdeplats i skytteligan. Två mål gjorde även Guti medan Baptista, Arjen Robben och Royston Drenthe gjorde de övriga i utklassningssegern för Real.

Diskussionerna i Spanien lär nu bli ännu intensivare om Raúls vara eller icke vara i landslaget. Det ska bli intressant att se om förbundskapten Luis Aragonés går folket till mötes och tar ut 30-åringen till EM i sommar. Sverige möter Spanien den 14 juni.

Real Madrid toppar La Liga åtta poäng före Barcelona och är på väg mot sitt 31:a mästerskap.

David Villa och David Silva tillhör däremot två av Aragonés favoritspelare och är givna i landslaget. Villa gjorde två mål och Silva ett när Valencia vann hemma mot Real Betis med 3–1. En liten ljusning för Valencia som haft en miserabel säsong med bara 33 poäng på 23 matcher och blott en niondeplats i serien. Villa gjorde framför allt en bra match på topp och skruvade snyggt in 3–1 på frispark i slutet av matchen.