Dagens namn: Bror

Matchen avbröts – efter massiva skyfall

Publicerad 2014-07-26

Gais–Värnamo avbröts på grund av åskoväder

Regnet öser ner på Galma Ullevi i Göteborg. Det medför i att matchen Gais-Värnamo är avbruten.

Superväder i hela Sverige – med undantag för Göteborg.

Matchen mellan Gais och IFK Värnamo fick avbrytas på grund av åskoväder och häftiga skyfall.

I går blev en historisk dag för svensk elitfotboll när matchen mellan Öster och Ängelholm i superettan fick sitt första ”cooling break” någonsin.

Även i dag spökade högsommarvärmen, i det allsvenska mötet mellan Malmö och Kalmar fick matchen avbrytas för att spelarna skulle få dricka vatten vilket också skedde i många av matcherna i superettan.

Skyfall i Göteborg

Men det är inte soligt i hela Sverige.

Matchen mellan Gais och IFK Värnamo fick i dag avbrytas efter att ett åskoväder dragit in över Göteborg.

– Planen suger inte upp vatten. Det är skaderisk för spelarna och det är därför, i kombination med åskan, som domaren har tagit spelarna av planen, säger Erik Bergkvist, evenemangsansvarig i Gais, till GP.

Domare Magnus Ahlsén valde att blåsa av i den 79:e minuten – inte en sekund för tidigt enligt C Mores kommentator Rickard Hermansson.

– Jag trodde faktiskt att han skulle blåsa av mycket tidigare, säger han.

Gais knep viktig poäng

Det stod 2-1 till IFK Värnamo vid tillfället när matchen bröts, efter mål av Gais Petrit Zhubi samt Värnamos Pär Cederqvist och Oscar Johansson. Fredrik Jonsson kvitterade sedan för Gais i den 89:e minuten, efter att matchen hade återupptagits.

Resultatet innebär att Gais kliver upp på 16 poäng, och IFK Värnamo på 24 poäng.