Baby-Arsenal säkrade fjärdeplatsen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-02

Premier Leagues yngsta startelva sprang över Portsmouth med 3–0

Arsenals danske anfallare Nicklas Bendtner gjorde två mål i 3–0-segern mot Portsmouth.

Arsenals startelva i lördagens match mot Portsmouth på Fratton Park var den yngsta i Premier League den här säsongen med en medelålder på 22 år och 238 dagar. Resultatet: 3–0-seger och propagandafotboll.

– Jag tvivlar inte på våra unga spelare eftersom jag ser dem på träning varje dag, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger till brittisk press.

Stor matchhjälte blev danske anfallaren Nicklas Bendtner som nickade in 1–0 redan efter 13 minuter. Dock en nick som Portsmouth-målvakten David James skulle ha tagit. 0–2 rullade dansken säkert in från elva meter fyra minuter innan halvtidsvilan efter att Andrei Arshavin gjorts ner i ”Pompeys” straffområde.

Vela gjorde sitt första PL-mål

Carlos Vela satte 0–3 efter 56 minuter. Det var hans första Premier League-mål och matchens sista fullträff. När hemmalagets försvarare Noe Pamarot visades ut efter 78 minuter började publiken lämna Fratton Park. Arsene Wenger ställde årets yngsta startelva på planen: medelåldern 22 år och 238 dagar kan inget annat lag matcha den här säsongen. I andra halvlek bytte Arsene Wenger in de båda 19-åringarna Mark Randall och Fran Merida Perez. Men yngst av alla var så klart 18-årige Aaron Ramsey.

Och ”Pompey” var äldst...

Arsenal tog över rekordet från Manchester City som tidigare ledde med en medelålder på 22 år och 360 dagar. Portsmouths startelva å andra sidan var säsongens äldsta i Premier League: 30 år och 352 dagar. I och med seger säkrade Arsenal fjärdeplatsen i Premier League som innebär kval till nästa säsongs Champions League.