Ronaldo showade mot Real Sociedad

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-06

Portugisen gick förbi Messi i skytteligan - eller?

I lördags hade Lionel Messi stor show när Barcelona slog Atlético Madrid med 3-0.

På söndagen var det Cristiano Ronaldos tur att glänsa.

Portugisen var på strålande humör när Real Madrid slog Real Sociedad med 4-1.

Men det var lagkamraten Kaká som fick första ordet i matchen. Brassen kunde ge hemmalaget ledningen i den åttonde minuten efter slarv från Real Sociedads försvar.

Klassmål av Ronaldo

Han fintade bort hela försvaret innan han elegant drog in bollen med vänsterfoten. Den satt utom räckhåll för Sociedads burväktare Claudio Bravo.

Sedan utökade Ronaldo till 3-0 med en stenhård skalle.

Sociedads reducerade sedan efter ett självmål av Alvaro Arbeloa.

Emmanuel Adebayor fastställde slutresultatet 4-1.

Oklart om skytteligan

Cristiano Ronaldo ligger nu på 24 mål, lika många som Messi, eller på 25 – beroende på vem man frågar.

Den Madridbaserade tidningen Marca, som delar ut priset till ligans skytteligavinnare, tillskriver Cristiano Ronaldo ett mål från bortamötet med just Real Sociedad i höstas, men som enligt de flesta är Pepes, efter att det gick på Real Madrid-backen i mål.

"2000-talets Alfredo di Stefano"

- Jag tycker att Ronaldo är 2000-talets Alfredo di Stefano, inte minst för att de delar samma tröjnummer, säger Real Madrids sportchef Jorge Valdano till Canal Plus efter segern.

Xabi Alonso, som själv är fostrad i baskiska Real Sociedad var glad efter segern mot laget i hans hjärta, där han varit medlem sedan barnsben.

- Vi är mycket nöjda med segern. Vi kunde vara mer lugna och spela ut i andra halvlek och jag är väldigt glad över det. Det här är ett komplett lag, säger Alonso till Canal Plus.

Real Madrid ligger sju poäng efter Barcelona.