Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Rosenbergs Ajax säkrade andraplatsen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-22

– läs om dramat i samtliga CL-grupper

Mikael Nilsson saknades i Panathinaikos startelva i ödesmatchen mot Udinese. Konstantinos Charalambides skickade in 1–0 på övertid i första halvlek och det målet såg länge ut att föra grekerna till andraplatsen med bara en omgång kvar.

Men på tre minuter vände Vincenzo Iaquinta (81) och Vincent Candela (83) till 1–2 och Udinese står på sju poäng mot Panathinaikos och Bremens fyra.

Zlatan Ibrahimovic var avstängd för utvisningen senast hemma mot Bayern München och uppenbarligen saknades han i Juventus anfall. Först med tio minuter kvar slog Zlatans ersättare Alessandro Del Piero in matchens enda mål.

Bayern München var effektivare. 4–0 hemma mot Rapid Wien efter mål av Sebastian Deisler och Ali Karimi samt två av Roy Makaay.

Arsenals femte raka

Fredrik Ljungberg spelade hela matchen mot Thun. Arsenal, redan klart för vidare spel, gick för fullt men trots att Thun fick Armand Deumi utvisad i slutet av första halvlek, lyckades inte ledarlaget i grupp B bryta ned det schweiziska motståndet förrän två minuter före full tid. Robert Pires slog in straffen som gav Arsenal dess femte raka seger.

Markus Rosenberg, målskytt i ligan i lördags, fick på nytt börja på bänken när Ajax säkrade andraplatsen i gruppen. Rosenberg kom in i 62:a minuten, kort innan Nigel de Jong fick hål på Sparta Prag (68:e). de Jong avgjorde med 2–0 i slutminuterna. Sparta Prag reducerade till 2–1 på övertid.

Grupp D är rena getingboet och de målsnålas sällskap – 0–0 på tisdagskvällen i såväl Manchester United–Villarreal som Lille–Benfica.

Villarreal leder på sju poäng, en före Lille och Manchester United. Benfica har fem. I sista omgången möter Villarreal Lille hemma medan Benfica tar emot Manchester United.

Klubbarna som med en omgång kvar av gruppspelet är klara för Champions Leagues åttondelsfinaler: Bayern München, Juventus, Arsenal, Ajax, Barcelona och Lyon (två matcher kvar).