Matchfakta 6/7

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-06

IK Sirius–Jönköpings Södra 2–1 (0–1)

Matchen:

Det var spel mot ett mål när nykomlingen Sirius tog emot Jönköpings Södra på Studenternas ikväll. Hemmalaget tog kommandot redan från start, men utan att skapa några direkt farliga chanser. Kvällens första ordentliga målchans kom efter dryga 20 minuters spel när

Daniel Hoch

kom fri och rundade

Mikael Axelsson

i Jönköpingsmålet. Målfarlige

Hoch

, nio mål så här långt, hamnade dock ur vinkel och chansen rann ut i sanden. Istället kunde gästerna ta ledningen i anfallet efter.

Fredrik Fendrich

frispelade

Johan Karlefjärd

som drog till med ett kanonskott som överlistade

Jon Rytterbro

i hemmamålet. Bortaledning med med uddamålet var också läget i paus, även om Sirius borde ha tilldömts en straff under halvlekens sista sekunder.

Dombrowski ordnade vändningen

Sirius satte högsta fart för att åstadkomma en kvittering i den andra halvleken. Under matchens sista halvtimme var det spel mot ett mål, men trots att Sirius radade upp målchanser så såg det ut som att Uppsalalaget skulle få notera sin femte förlust för säsongen. Då slog amerikanen

Tighe Dombrowski

till – två gånger om – och ordnade en ordentlig segerfest för hemmapubliken på Studenternas. 1-1 kom med bara fem minuter kvar av ordinarie speltid, ett mål som gick via ribban och in i mål. Bara minuter senare, på stopptid, kom också segermålet sedan samme Dombrowski utnyttjat en retur och prickskjutit in 2–1 för Sirius.

– En sådan här match så spelar det absolut ingen roll vem som gör målen, säger Siriustränaren Pär Millqvist, på frågan varför en back var tvungen att göra målen.

Jönköpings Södras tränare, Olle Nordin, kunde bara konstatera att Sirius vann välförtjänt.

– Med tanke på hur matchbilden såg ut så var det väl inget snack om att vi förlorar. Men det hade kanske kunnat kännas bättre att ta den här förlusten om den inte kommit så jäkla sent. Resultatet är det dock inget att snacka om.

Målen:

0-1 (26) Johan Karlefjärd (Fredrik Fendrich), 1-1 (85) Tighe Dombrowski (Mattias Johansson), Tighe Dombrowski (91).

IK Sirius:

Jon Rytterbro - Linus Smedjegården (46), Jonas Lundmark, Gustaf Segerström, Tighe Dombrowski – Kim Skoglund (70), Fredrik Olsson, Daouda Sall, Antou Jallow (69) – Andreas Eriksson, Daniel Hoch.

Avbytare: Daniel Pereira (46), Christopher Lundin (69), Mattias Johansson (70).