Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 29/7

Öster –Sylvia 3-0 (0-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-29

Matchen : Sist i tabellen, bara ett mål gjort på hemmaplan och fans som kräver tränarens avgång. Situationen var inte den bästa för Öster när de gästades av elvan Sylvia i eftermiddag. Tre poäng stod på spel som kan komma att visa sig vara värda mycket mer.

Första halvlek var en tråkig historia. Öster höll i bollen och spelade runt men kom inte till många avslut.

Sylvia gjorde det bra och stängde ytorna och gjorde det svårt för hemmalaget. I andra halvlek fick Sylvia det svårt. Öster spelade mycket bra och började även skapa chanser. I den 62 minuten fick Öster frispark utanför Sylvias straffområde. Pavel Zavadil förvaltade frisparken på bästa sätt, även om han fick hjälp av en styrning i Sylvias mur, och satt bollen i nättaket.

Gais-lånet Anatolij Ponomarev hade efter det flera bra chanser att öka på ledningen, men Peter Karlsson i Sylvias mål gjorde en mycket bra match.

Sylvia hade det svårt att komma till avslut och det blev inte bättre i den 72 minuten. Mikael Cupan gick in i en duell och fällde Ingmar Teever, domare Hansen tvekade inte med det röda kortet. I den 90 minuten gick nyligen inbytta Teofore Bennett omkull i straffområdet och Öster fick straff. Fredrik Bild satte den kallt. I den fjärde tilläggsminuten fastställde Helgi Danielsson slutresultatet 3-0.

Siffrorna kunde ha varit större om inte Karlsson stått för några vassa räddningar för Sylvia. Viktiga poäng för Öster som kanske kan få lite andrum i botten.

Målen: 1-0 (62) Pavel Zavadil, 2-0 (90) Fredrik Bild, 3-0 (94) Helgi Danielsson

Varningar, Öster: Paulo Figueiredo, Erik Tengroth, Ingmar Teever Sylvia: Armando Ibrakovic

Röda kort: Mikael Cupan

Domare: Zarko Kovacevic

Publik: 2 310 (på Värendsvallen)

Öster: Robert Veselovsky - Emin Nouri (46), Marco Da Silva, Fredrik Bild, Tyler Hughes - Helgi Danielsson, Paulo Figueiredo, Fredrik Gustafson (38), Pavel Zavadil – Ryan Johnson, Anatolij Ponomarev (87)

Avbytare: Erik Tengroth (38), Ingmar Teever (46), Teofore Bennett (87)

Sylvia: Peter Karlsson - Dennis Boskailo (70), Mikael Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström - Armando Ibrakovic, Markus Hansson, Johan Roxström, Daniel Åkervall, Stefan Persson - Andreas Friman (70)

Avbytare: Ibrahim Atiku (70), Michael Kassyousee (70)