Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-07-30

Giffarna slog Åtvidaberg – och vägrar släppa in mål hemma

Gif Sundsvalls grymma hemmasvit håller i sig.

2–0 mot Åtvidaberg i kväll betyder tionde raka hemmamatchen utan insläppt mål.

Sundsvall och Sirius vann streckfighten i Superettan. Medelpadslaget vann över Åtvidaberg, vars plats ovanför strecket togs av Sirius.

Norrköping kunde återigen visa var skåpet ska stå genom seger över Ljungskile.

Efter Norrköping i topp är det en hård kamp om de övriga två direktplatserna till allsvenskan. Inför måndagskvällens möte mellan Sundsvall och Åtvidaberg hade båda lagen 26 poäng och skuggades nedanför strecket av Sirius på 24. Sundsvall och Sirius drog de längsta stråna.

Sirius sänkte Degerfors

Sundsvall vann över Åtvidaberg med 2–0. Något som betyder att målvakten Fredrik Sundfors svit håller därmed i sig (läs annan artikel). Tarmo Neemelo gav giffarna ledningen i den 41:a minuten. I den 80:e blev han tvåmålsskytt.

Med en seger över Degerfors tog sig Sirius över strecket. Uppsalalaget tog en tidig tvåmålsledning genom Mani Tourang och Daniel Pereira, på frispark. Andreas Drugge reducerade för Degerfors efter 35 minuter. I andra halvlek utökade Sirius sin ledning till 3–1 genom Olle Kullinger. Drugge kunde återigen reducera men närmare än 3–2 kom inte bortalaget.

Revansch för Peking

Norrköping fick revansch på Ljungskile efter förra veckans förlust. Stefan Thordarson blev tvåmålsskytt. Han fastställde slutresultatet, 2–0 till Peking, efter 20 minuter. Ljungskile tvingades spela de sista 12 minuterna med tio man sedan Edwin Phiri fått rött kort.

Landskrona och Mjällby bjöd på målkalas. Efter första halvlek var ställningen redan 4–1 till gästerna. Johan Persson inledde målskyttet för Mjällby efter en minut. Knappa två minuter senare kunde Mikael Dahlgren reducera på straff. Marcus Ekenberg återtog bortalagets ledning efter framspelning av Erton Fejzullahu. Vid 3–1 var ordningen den omvända, Ekenberg spelade fram Fejzullahu. Strax före halvtid var Ekenberg återigen framme. Pär Cederqvist reducerade i andra halvlek för Landskrona.

Falkenberg tog en lite oväntad seger över Enköping och flyttade ovanför nedflyttningsstecket. Målskyttar för Falkenberg var Johan Claesson och Patrik Lundgren, på straff.

Trots skottövertag, 12–7, för Örgryte slutade mötet med Jönköpings Södra på den nedre halvan av tabellen mållöst. Tommy Lycén drog på sig en varning i sin första match för Göteborgslaget.