Dagens namn: Bror

Klev av gråtande – hoppas på EM-spel

Uppdaterad 2012-06-01 | Publicerad 2012-05-31

Sena uppgifter: Kan spela

Frankrikes mittfältare Yann M´Vila fick avbryta vänskapsmatchen – efter fem minuter.

Den unge stjärnan stukade foten och fick hjälp att lämna planen gråtandes.

Skadan är ett bakslag, men enligt kvällens sena rapporter missar M´Vila inte EM.

Den defensivt balanserande mittfältaren vilade när Frankrike spelade mot Island i söndags.

I dag mot Serbien var han med från start.

Haltade ut

Skadan uppstod redan under matchens allra första minuter, vid M´Vilas första bolltouch. M´Vila stukade foten och när han försökte resa sig kunde han inte stödja på foten. Han haltade gråtandes ut och ersattes av Alou Diarra.

Enligt rapporterna från fransk media såg förbundskapten Laurent Blanc mycket bekymrad ut när han tvingades till ett tidigt byte för en skada på en av sina nyckelspelare.

– De fruktade en rejäl fotledsvrickning. Personligen var jag orolig för hans hälsena. Det är inget jätteallvarligt vilket innebär att han kanske kan bli klar till första matchen, sa Laurent Blanc på presskonferensen efter matchen.

Enligt läkaren Fabrice Bryand kunde det medicinska teamet efter de inledande undersökningarna på plats utesluta fraktur. Enligt första uppgifterna skulle spelaren blixtröntgas redan på torsdag kväll, men läkaren säger till L´Equipe att man nu avvaktar.

I slutet av andra halvlek kom Rennesspelaren Yann M´Vila, som jagades av flera stora klubbar och sägs vara klar för Arsenal, ut och satte sig på bänken.

Kanon i 98 knyck

Skademässigt tungt, men resultatmässigt var de ljust. Frankrike klarade sin 20:e match utan förlust.

Frankrike ledde matchen med 2–0 efter bara en kvart, efter mål av Franck Ribéry och Florent Malouda. Chelseaspelaren fick i väg en kanon på 98 km/h.

Enligt rapporter från matchen gjorde Frankrike en lysande första halvlek, med Barcelona-offensiv. I andra kom laget av sig och bytte ut flera nyckelspelare, samtidigt som Serbien bestämde sig för att vara lite mer offensiva.

Frankrike hade gjort sju förändringar jämfört med startelvan mot Island i söndags (3-2). Sverige möter Frankrike i sin sista gruppspelsmatch i EM.