Pedros skott täcktes med handen

Barcelona. Álvaro Vázquez fick publiken på Cornelia–El Prat att explodera.

Hans sena kvitteringsmål ordnade en skräll för Espanyol.

Hemmalaget spelade 1–1 och tog en poäng i derbyt mot Barcelona.

Det stod 1–1 och klockan hade tickat över 90 minuter när Barcelona öste på för att få till ett avgörande mål.

Gerard Pique störtade in i straffområdet och träffade ribban och på returen fick Pedro en chans mitt i straffområdet.

Han drog till med vänsterfoten och hans skott täcktes av armen på Espanyols försvarare Raúl Rodriguez.

Barcelona ville ha straff, men domaren valde att fria.

– Bollen tog på min hand, men jag är inte domare, säger Rodriguez på presskonferensen.

Barçatränaren Pep Guardiola var också ödmjuk:

– Vi måste se bortom det (straffsituationen) och vinna den här matchen själva. Vi kan inte påverka domsluten.

Álvaro den stora hjälten

Det blev ett fartfyllt derby med en fanatisk publik. Och den stora hjälten blev Espanyols Álvaro Vázquez.

Barcelona var i ledningen med 1–0 på Cornelia–El Prat och de flesta trodde nog på tre poäng till Pep Guardiolas gäng.

Men med bara några minuter kvar att spela skickade Espanyol in bollen från högerkanten.

Thievy Bifouma skarvade bollen vidare till Álvaro Vazquez som kastade sig fram och nickade in kvitteringen.

Hemmapubliken blev galen och skrek av glädje efter målet.

Lika många mål som Messi

Inför matchen hade Espanyol gjort lika många mål den här säsongen, 17 stycken, som Lionel Messi stått för på egen hand.

Med andra ord var det nog inte många hemmafans som trodde på poäng i kväll.

Cesc Fabregas gjorde Barcelonas mål efter en dryg kvart.

Real Madrid leder nu ligan med fem poäng före Barcelona, båda lagen har spelat 17 matcher.