Fick en poäng mot Kalmar

Gefle var på väg mot tre superviktiga poäng.

Men det blev "bara" en.

– Det känns riktigt jobbigt just nu, säger målvakten Mattias Hugosson.

På tilläggstid i den första halvleken stod Dragan Kapcevic för sitt andra allsvenska mål. Han drev in från det vänstra hörnet av straffområdet och drog sedan till med ett högerskott som gick tätt intill Petter Wastås högra stolpe.

– I det läget vi ligger är varje må och varje poäng viktig, sade han i pausen till ppv.

Gefle blev defensiva

Målet såg ut att kunna bli mycket viktigt. En seger hade inneburit att laget klivit förbi AIK i tabellen.

1–0 stod sig nästan en halvtimme i den andra halvleken, trots att Gefle föll längre och längre bak i planen.

Men deras ohyggligt defensiva taktik i den andra halvleken straffade sig. Med en dryg kvart vkar att spela av halvleken kunde Daniel Mendes rättvist kvittera till 1–1.

En poäng efter AIK

Efter målet började Gefle anfalla mer, men laget skapade inga riktigt heta målchanser och det var istället Kalmar som var närmast ett segermål.

1–1 stod sig dock matchen ut, och Gefle kliver därmed upp på 24 poäng, samma som Brommapojkarna (men med bättre målskillnad) och en poäng efter AIK på kvalplats.

– Vi ska ta ut oss till sista blodsdroppen, säger målvakten Mattias Hugosson, som var riktigt besviken över att laget tappade två poäng.

– Det känns riktigt jobbigt just nu. Jag tycker att vi gör ett jättejobb hela laget där ute i den tuffa vinden. Det känns surt, sade han till ppv.