Juventus har nästan säkrat ligatiteln

Uppdaterad 2016-04-25 | Publicerad 2016-04-24

Juventus har i stort sett säkrat femte raka ligatiteln i Italien.

”Den gamla damen” bortaslog ”Viola” med 2-1 i kväll.

Några minuter före halvtid tryckte Mario Mandzukic in 1-0 till Juventus på Stadio Artemio Franchi. Ett mål som betydde att Juventus i praktiken hade spelat hem ligatiteln.

Men Fiorentina, som fick ett mål felaktigt bordömt för offside i första halvlek, kvitterade genom Nikola Kalinic. Publiken hann knappt sluta jubla innan det small igen.

Buffon räddade straff

Alvaro Morata ordnade 2-1 i den 83:e minuten. Ett resultat som höll sig matchen ut och som innebär att Juventus leder Serie A med tolv poäng framför Napoli.

Kalinic kunde ha blivit tvåmålsskytt i Florens. Han fick chansen från straffpunkten i den 90:e minuten, men Gianluigi Buffon räddade skottet.

”Den gamla damen” har vunnit ligan fyra år i följd. Om Napoli tappar poäng borta mot Roma i morgon är ligatiteln i hamn för Max Allegris mannar.

– Nästa år siktar vi på att vinna Champions League, säger Allegri till Football Italia.

Tränaren bekräftar även att han förlänger sitt kontrakt med Juventus nästa vecka.