Galen start för Häcken i Europa – sex mål i första halvlek

Publicerad 2024-07-25 20.55

BK Häckens äventyr i Europa fick en riktigt rivstart.

När första halvlek blåstes av i Luxemburg hade det gjorts sex mål.

Totalt sett var svensklaget överlägset och vann stort på bortaplan.

Häcken fick två straffar emot sig i första halvlek – motståndarna F91 Dudelange från Luxemburg förvaltade båda. Men därutöver hade inte hemmalaget en chans att stå emot.

Hisingslaget stod för fyra mål i första halvlek, där det första var mest anmärkningsvärt. Dudelange träffade underkanten av ribban vid mer eller mindre öppet mål. 16 sekunder senare tog istället Häcken ledningen efter en snabb kontring.

Trots de två reduceringarna via straffar, så var aldrig Häcken under någon större press. Vid båda tillfällena återtog de en tvåmålsledning inom bara ett par minuter.

Dubbla tvåmålsskyttar

Zeidane Inoussa var den som gav Häcken ledningen i matchen. Därefter bjöd Amor Layouni och Ali Youssef på dubbla fullträffar var. I slutet av matchen Srdjan Hrstic till att det blev tennissiffror när han fasatställde slutresultatet till 2–6.

Laget rusar mot andra kvalomgången till Europa Conference League – där väntar i så fall vinnaren mellan Stjarnan från Island och Paide från Estland.

Returmötet mot Dudelange spelas på onsdag nästa vecka på Hisingen – en match som Sportbladet sänder.