Djurgården krossade Progrès Niederkorn i Dahls sista match

Publicerad 2024-07-25 20.55

Djurgården har fått en drömstart i Conference League-kvalet.

Laget körde över Progrès Niederkorn från Luxemburg med 3–0 – i Samuel Dahls sista match.

– Det får vi se, säger Dahl i Sportbladets sändning.

Stockholmslaget hade en trevlig torsdagskväll på Tele2 Arena. Efter en mindre övertygande inledning från hemmalaget testade Gustav Wikheim lyckan från distans i den 21:a minuten.

Skottet rullade retligt förbi motståndarmålvakten Eldin Latik och Wikheims imponerande poängfacit i europaspel fortsätter.

Hümmet tvåmålsskytt

Anfallaren Deniz Hümmet, 27, har gjort succé i allsvenskan för sin nya klubb den här säsongen. I kväll gjorde han sin först europamatch för Djurgården.

– Det är stor skillnad (jämfört med allsvenskan). Det är mycket dueller och det är mycket bråk och tjafs, säger han i Sportbladets sändning.

Hümmets form från allsvenskan fortsatte när han i 27:e minuten fick ett inspel från Oskar Fallenius och rullade in 2–0.

I andra halvlek rakade 27-åringen in Latiks målvaktsretur i den 61:a minuten fram till 3–0.

Djurgården höll nollan mot Progrès Niederkorn utan att pressas något nämnvärt mot slutet.

Ett väldigt bra utgångsläge inför returmötet den 1 augusti.

En match som Sportbladet sänder exklusivt i Plus.

Dahls sista match

Under onsdagen avslöjade Sportbladet att Samuel Dahl är klar för en övergång till den italienska storklubben Roma.

Övergången blir en rekordaffär gällande försvarare som säljs från klubben och den kan om bonusarna slår in bli värd närmare 70 miljoner kronor, enligt Sportbladets uppgifter.

Kvällens match blev Samuel Dahls sista i Djurgårdströjan, bekräftar han till Sportbladet efter matchen.

Om Djurgården tar sig vidare mot Progrès Niederkorn ställs man mot vinnaren i mötet mellan finländska Ilves Tampere och österrikiska Austria Wien.

Storfavoriterna Austria Wien som är i underläge efter att ha förlorat det första mötet i Finland med 1–2.

Se Djurgårdens returmöte mot Progrès Niederkorn här.