Öster sist i superettan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-21

Kristoffersson tvåmålsskytt för Ljungskile

Fjolårets allsvenskar Öster fortsätter kräftgången i superettan.

I kväll blev det förlust borta mot Ljungskile med 0–2 och nu ligger Växjölaget sist i tabellen.

Andreas Kristoffersson höll sig fint framme igen och gjorde båda målen för Ljungskile. Det första slog han in efter 23 minuter sedan Anders Augustsson chippat förbi Östers målvakt Robin Malmqvist – Kristoffersson hade bara att peta in bollen i öppet mål. Frispelningen var en läckerhet från Jörgen Wålemark.

Öster gick över till 4–3–3 i den andra halvleken och tryckte på bra för en kvittering, men Kristoffersson punkterade matchen i den 87:e minuten med sitt andra mål. Cedomir Zarkovic prickade stolpen och Kristoffersson satte sedan returen i mål.

– Vi hade mycket boll men skapade kanske inga heta chanser. Vi måste ha mer folk i straffområdet, sade Östers tränare Gilles Stille.

Skadedrabbade Landskrona har börjat få ordning på både spel och manskap och klarade 1–1 borta mot Jönköpings Södra. Detsamma gäller Degerfors, som spelade 1–1 hemma mot Falkenberg.