Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 9/8

GIF Sundsvall – Enköping SK 1-1 (0-1)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-09

Matchen : Hemmalaget GIF Sundsvall startade dagens match utan avstängda Kalle Ljungberg och Arash Bayat, som blev utvisade sist mot Mjällby. Efter två svidande förluster mot Landskrona och Falkenberg har Enköping dragits in i bottenstriden. Bortalaget fick den bästa starten då lagets bästa målskytt Sebastian Rajalakso slog till i den 16:e minuten. Den 18-åriga yttermittfältaren gjorde där med sitt sjunde mål för säsongen. Målet var Enköpings enda skott på mål under första halvleken och Sundsvall var det bättre laget. Johan Patriksson var åter igen pigg och hade flera avslut på och utanför mål. Enköping höll undan halvleken ut och det dröjde länge innan Sundsvall fick utdelning. Först i den 80:e minuten fick hemmalaget och pigga Patriksson hål på Ludwig Bergström i ESK-målet. Patriksson räddade där med poängen för Sundsvall som fortfarande ligger kvar på andra plats. Trots att Sundsvall var det bättre laget fick Enköping med sig en poäng, som kan visa sig vara viktigt i slutändan.

Målen: 0-1 (16) Sebastian Rajalakso, 1-1 (80) Johan Patriksson

Varningar: GIF Sundsvall: Johan Melander Enköping: Martin Andersson, Anders Lindberg, Rory Davies

Domare: Zarko Kovacevic

GIF Sundsvall: Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Christian Söderberg – Johan Melander (89), Tobias Eriksson, Andreas Ingel (73), Linus Hallenius (62)– Tarmo Neemelo, Johan Patriksson

Avbytare: Akombo Ukeyima (62), Per Nyman (73), Henrik Westberg (89)

GIF Sundsvall: Ludwig Bergström – Peter Holm, Mario Dodic, Daniel Olsson, Magnus Reuterwall (78) – Sebastian Rajalakso (59), Martin Andersson, Niklas Klingberg (54), Erik Zettergren – Dragomir Draganov, Vitalij Gussev

Avbytare: Andres Lindberg (54), Andreas Eriksson (59), Rory Davies (78)

Robin Johansson

Östers IF – Bunkeflo IF 2-3 (0-2)

Matchen : Öster tog ikväll emot Malmöklubben Bunkeflo. Nykomlingen Bunkeflo har överträffat alla förväntningar och befann sig i mitten av tabellen på en nionde plats. Nedflyttade Öster har haft en omvänd resa. Sämre resultat än vänta och laget är indraget i bottenstriden. Början av matchen var precis som resultaten innan matchen. Bunkeflo fick en drömstart och tog ledningen med 1-0 redan i den sjunde minuten. Darko Marasovic gjorde målet framspelad av lagkaptenen och poängkungen Erol Bekir. Ken Hansson ökade på ledningen till 2-0 i den 22:a minuten. Det såg tufft ut för hemmalaget, men de skulle repa sig. I den andra halvleken kom Öster tillbaka i matchen. Fredrik Bild reducerade till 2-1 efter sju minuters spel i andra halvleken. Elva minuter var matchen helt jämn tack vara Antaloij Ponomarev. Kvitterat i matchen och Växsjölaget var på gång. Glädjen blev dock kortvarig, då Imad Khalili gav Bunkeflo ledningen på nytt bara sex minuter senare. Öster tryckte på i slutet av matchen och fick flera hörnor. Men precis som under resten av säsongen var det Bunkeflo som drog det längsta strået.

Målen: 0-1 (7) Darko Marasovic, 0-2 (22) Ken Hansson, 1-2 (52) Fredrik Bild, 2-2 (63) Anatolij Ponomarev, 2-3 (69) Imad Khalili

Varningar:

Domare: Johnny Lundbäck

Östers IF: Robert Veselovsky – Erik Tengroth (76), Marco Da Silva, Fredrik Bild, Tyler Hughes – Emin Nouri (88), Helgi Danielsson, Fredrik Gustafson, Pavel Zavadil – Freddy Borg (46), Anatolij Ponomarev

Avbytare: Paulo Figueiredo (46), Ingmar Teveer (76), Teofore Bennett (88)

Bunkeflo IF: Ola Svensson – Richard Henriksson, Max Fuxberg, Darko Marasovic, Andreas Stridh – Daniel Sliper, Anders Ekelund, Erol Bekir, Jens Nordström – Ken Hansson (59), Imad Khalili (89)

Avbytare: Salif Jönsson (59), Fredrik Jönsson (89)

Örgryte IS-Ljungskile SK 1-2(0-1)

Matchen

Ljungskile tog en dubbelt viktig revansch mot ex-allsvenska Örgryte. Dels vann de tre viktiga poäng för fortstatt deltagande i tabelltoppen, och dels tog de revansch för den snöpliga förlusten mot Öis i våras, då göteborgarnas tränare Janne Carlsson menade att hans lag inte ens var värda ett oavgjort resultat. Segerregissör och tvåmålsskytt var idag LSK:s Andreas Kristoffersson som redan efter tretton minuter gjorde sitt första mål efter att Dick Last lämnat retur på Kristofferssons anfallskollega, Mathias Gravems, skott.

– Dick Last räddar ett avslut ifrån Mathias Gravem och Kristoffersson kastar sig efter returen och lyckas få den i mål, säger LSK-tränaren David Wilson till Fotbollsverige.se.

Målskytten Kristoffersson var het första halvleken igenom, och hade ett par avslut, men skulle få vänta till den andra halvleken på sitt andra mål. Även denna genom föregås målet av Mattias Gravem, som i den 51:a matchminuten slår ett inlägg ifrån vänsterkanten som Andreas Kristoffersson nickar in.

– Fanatstiskt mål! Det var ett likadant mål som Henke Larsson gjorde mot Bulgarien. Han var jättebra idag, säger David Wilson.

Göteborgarna lyckades kvittera till 1-2 i den 70:minuten genom Iheb Hamzeh, men Ljungskiles seger var egentligen aldrig hotad.

– De hade absolut inget före 0-2, så därför gjorde vi några byten för att vila spelarna. Vi spelade mycket klokt idag, säger LSK-tränaren David Wilson.

Mål: 0-1 (13) Andreas Kristoffersson, 0-2 (51) Andreas Kristoffersson, 1-2 (70) Iheb Hamzeh (Tommy Lycén).

Varningar,Örgryte: Tommy Lycén, Marcus Dahlin. Ljungskile: Daniel Berg, Anders Augustsson, Aleksandar Kitic, Andreas Kristoffersson.

Domare: Keijo Hyvärinen.

Örgryte:

Dick Last – Alexandros Pappas, Marcus Dahlin, Ivo Skiljo, Martin Strömberg (Robin Jonsson 46) – Magnus Källander, Alexander Mellqvist (Mentor Zhubi 66) – Boyd Mwila, Carlos Espinosa (Jukka Sauso 55), Tommy Lycén – Iheb Hamzeh.

Ljungskile:

Nicklas Svensson – Edwin Phiri (Jon Stockhaus 66), Darko Matijevic, David Leinar, Richard Jansson – Martin Smedberg, Aleksandar Kitic, Anders Augustsson, Daniel Berg (Per Eriksson 65) – Mathias Gravem (Mattias Bulun 65), Andreas Kristoffersson.

Johan Persson

IK Sirius–Åtvidabergs FF 1-2(0-1)

Matchen

Bortalaget Åtvidaberg, tabellfyra, startade matchen piggt och visade tabelltrean Sirius inga nåder i streckkampen om allsvenskt spel nästa säsong. Kristian Bergström träffade Sirius målställning redan i den fjärde minuten, och visade därmed att tre poäng var det enda som gällde för Åtvidaberg. De var inte överlägsna, men inställningen var solklar:

– Vi försökte komma igång ordentligt ifrån början, och det tycker jag vi lyckas med, säger Åtvidabergs assisterande tränare Andreas Thomson till Fotbollsverige.se.

I den 27:e matchminuten skulle Åtvidabergs inställning ge utdelning. Anfallaren Pontus Karlsson gjorde 0-1, efter assist av anfallskollegan Mats Haglund.

- Vi hade helt klart bäst räknat i målchanser i första, säger Andreas Thomson.

Efter målet var det Åtvidaberg som kontrollerade matchbilden, men upplänningarna skulle komma väldigt nära en kvittering innan halvtid. Olle Kullinger träffade stolpen.

– Vi hade inte marginalerna på hans sida, men så är det och det är inget att hänga läpp över, säger tränaren i Sirius Pär Millqvist

Den andra halvleken såg länge ut som en transportstäcka mot segern för Åtvidaberg, men den skulle få ett dramatiskt slut. I den 82:a minuten var det återigen stolpen som hindrade Sirius ifrån en kvittering, och Åtvidaberg kunde istället göra 0-2 två minuter efter stolpträffen. Även denna gång var det Pontus Karlsson som gjorde östgötarnas mål. Fast den trygga 0-2 ledningen skulle bara vara i en enda minut innan Olle Kullinger skulle revanschera sig för stolpträffen i första halvleken, och återigen placera sitt Sirius ett mål ifrån en kvittering. Men Sirius skulle få avsluta matchen och kvitteringskampen med endast tio man och utan kvittering, efter att Daniel Fernberg fick lämna planen i matchens slutskede.

– De fick 1-2, men vi var egentligen aldrig hotade efter deras frilägesutvisning. Vi spelade runt bollen likt handbollsspel och kunde enkelt bevaka ledningen, säger ÅFF:s assisterande tränare Andreas Thomson.

– Åtvidaberg var bättre idag och vann ju med 1-2. Vi kom inte upp i vår vanliga nivå och är alldeles för stillastående, sammanfattar Pär Millqvist förlusten mot Åtvidaberg.

Mål: 0-1 (27) Pontus Karlsson (Mats Haglund), 0-2 (84) Pontus Karlsson (Kristian Bergström), 1-2 (85) Olle Kullinger (Pierre Gallo).

Varningar,Sirius: Antouman Jallow, Olle Kullinger.

Utvisning,, Sirius: Daniel Fernberg (90)

Domare: Mattias Gestranius.

Sirius:

Jon Rytterbro – Tighe Dombrowski, Daniel Fernberg, Hjalmar Bertwig, Daniel Pereira (Antouman Jallow 70) – Fredrik Olsson, Andreas Eriksson, Pierre Gallo, Mani Tourang – Daniel Hoch, Olle Kullinger.

Åtvidaberg:

Henrik Gustavsson – Örjan Bäckstrand, Johan Niklasson, Per Karlsson, Jesper Arvidsson – Oscar Möller, Kristian Bergström, Daniel Johansson, Haris Radetinac (Emil Nilsson 81) – Mats Haglund (Martin Jönsson 77), Pontus Karlsson.

Jönköpings Södra – Degerfors IF 2-2 (1-1)

Matchen:

Den viktiga bottenmatchen kunde hängt av Degerfors i tabellen men på övertid räddade brassen Mano Garcia spänningen i bottenstriden.

Det var en jämn match med mycket ställningskrig och det märktes hur viktig matchen var för båda lagen då jumboplacerade Degerfors hade fyra poäng upp till Jonköping. Hemmalaget inledde dock bäst då Patrik Elmander fick en skarvning från Tommy Thelin och tryckte upp bollen i krysset efter elva minuter.

– Ett snyggt mål, kommenterar målskytten.

Degerfors kvitterade halvvägs in i den första halvleken där hemmaförsvaret gick bort sig och lämnade Mano Garcia helt ren där han inte gjorde något misstag.

Oavgjort i paus blev 2-1-ledning med drygt tjugo minuter kvar. Mittbacken Erik Skördåker gick upp på en frispark och nickade in den i mål. Ledningen såg ut att stå sig men på övertid räddade Mano Garcia poäng åt Degerfors då han nära mål fick en slumpboll till sig i straffområdet och med en halv bicykleta nära mål kunde han få in kvitteringsmålet, brassens sjätte mål för året.

Mål: 1-0 (11) Patrik Elmander (Tommy Thelin), 1-1 (25) Mano Garcia (Andreas Holmberg), 2-1 (73) Erik Skördåker (Aram Ibrahim), 2-2 (92) Mano Garcia (Andreas Holmberg).

Varningar, Jönköping: Tommy Thelin. Degerfors: Kristoffer Wiktorsson.

Domare: Åke Andreasson.

Publik: 2 394 (på Stadsparksvallen).

Jönköping:

Mikael Axelsson – Fredrik Söderbring, Daniel Karlsson, Erik Skördåker, Erik Backlund – Patrik Elmander (84), Christer Persson, Aram Ibrahim, Johan Karlefjärd (65) – Michel Kamhie (71), Tommy Thelin.

Avbytare: Johan Fäger (65), Emil Backlund (71), Mikael Eriksson (84).

Degerfors:

Jonas Bohlin – Kalle Norrbin, Magnus Tappert, Renato Rodrigues, Markus Karlsson – Tobias Hedberg (73) – Jonas Bergman (82), Andreas Drugge, Andreas Holmberg – Mano Garcia, Shpetim Hasani.

Avbytare: Tobias Solberg (73), Kristoffer Wiktorsson (82).

Daniel Olausson

IFK Norrköping- Mjällby AIF 5–0 (4-0)

Matchen: Det blev inte mycket till match på Idrottsparken i Norrköping när hemmalaget hade chansen att göra sitt 4000:e mål i tävlingssammanhang. Det målet kom genom Daniel Bamberg på frispark i den 17:e minuten och sedan lossnade det helt för IFK som satte allt i mitten av den fösta halvleken och gick ifrån till hela 4-0 på bara elva minuter.

Efter det var matchen avgjord, 5-0 kom i den andra halvleken som annars inte var mycket att hurra för, IFK vinner stort även om man kanske inte var så överlägsna som siffrorna ger sken av.

Fakta:

Laguppställningar:

Norrköping:

Nuredin Bakiu- Viktor Rönneklev, Kristoffer Arvhage (78), Anders Whass, Mikael Roth- Daniel Bamberg, Magnus Samuelsson (72), Mikael Blomberg, Eirik Dybendal- Bruno Santos, Simon Omekanda (83).

Avbytare: Richard Spong (72), David Nordbeck (78), Gardar Gunnlaugsson (83).

Mjällby:

Dusan Melicharek- Daniel Nilsson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson- Erton Fejzullahu (74), Patrick Osiako, Johan Persson, Johan Svensson (60)- David Löfqvist (81), Marcus Ekenberg.

Avbytare: Adam Berner (60), Kim Thörnberg (74), Alexander Malmström (81).

Målen: 1–0 (17) Daniel Bamberg, 2–0 (24) Eirik Dybendal, 3-0 (26) Daniel Bamberg, 4-0 (28) Eirik Dybendal, 5-0 (82) Simon Omekanda.

Varningar, Norrköping: Anders Whass. Mjällby:Patrick Osiako, David Löfqvist, Marcus Ekenberg.

Domare: Tobias Mattsson.

Fredrik Torstensson

Falkenbergs FF- BK Häcken 0–1 (0-1)

Matchen:

Häcken fick en bra start på matchen med straff redan i den 9:e minuten som Dioh Williams säkert förvaltade till 0-1. Sedan fortsatte Häcken att trycka på, skapade massor av chanser utan att kunna avgöra matchen.

- Vi har hur mycket som helst utan att kunna avgöra så det blir nervösa slutminuter när de är uppe och nosar innan vi kan få de här poängen, säger tränare Sonny Carlsson efter matchen.

Fakta:

Falkenberg:

Tommy Naurin- Billy Berntsson, Jens Gustafsson, Patrik Lundgren, Markus Thorbjörnsson (87)- David Svensson, Tobias Nilsson (81), Johan Claesson- Kristoffer Fagercrantz (59), Peter Vougt, Björn Carlsson.

Avbytare: Pawel Mendel (59), Måns Sörensson (81), Kristoffer Englén (87).

Häcken:

Alexander Hysén- Johan Lind, Daniel Forsell, Mats Hedén, Marcus Jarlegren- Jonas Henriksson, Jesper Ljung, Robert Mambo-Mumba, Ari Freyr Skúlason- Daniel Larsson, Dioh Williams.

Avbytare: Ze Antonio (77), Peter Olofsson (83).

Målen: 0–1 (9) Dioh Williams (str).

Varningar, Falkenberg: Tobias Nilsson. Häcken: Johan Lind

Domare: Patrik Berglund.

Landskrona BoIS- IF Sylvia 4–0 (2-0)

Matchen: Landskrona började matchen piggt och aggressivt, 1-0 redan efter två minuter och sedan fortsatte man trycka på. Per Cederqvist snappade upp bollen när en försvarare stod och drällde med bollen och utökade till 2-0 med en rökare i krysset.

Sedan tappade hemmalaget lite av aggressiviteten, men kunde ändå avgöra matchen i början av den andra halvleken.

- Just nu tar vi prestationerna i första hand, det är de som avgör var vi slutar i höst, men om vi ska vara med och slåss om de allsvenska platserna måste vårt försvar fungera så bra som vårt anfallsspel gör nu, säger Landskronas tränare Patrik Johansson efter matchen.

Fakta:

Landskrona:

Lee Baxter- Mikael Dahlgren, Andrew Kelly, Amar Muharemovic (39), Antti Okkonen- Morten Avnskjold (73), Ivo Pekalski, Joakim Persson- Christoffer Carlsson (73), Pär Cederqvist, Matthias Eklund.

Avbytare: Jörgen Pettersson (39), Valentino Lai (73), Charles Anderson (73).

Sylvia:

Peter Karlsson- Andreas Friman, Henric Andersson, Dennis Boskailo, Fredrik Åström- Ibrahim Atiku (63), Haris Dozo, Johan Roxström (75), Daniel Åkervall- Stefan Persson (63), Markus Hansson.

Avbytare: Mikael Torin (63), Michael Kessyousee (63), Maic Sema (75).

Målen: 1-0 (3) Matthias Eklund, 2-0 (23) Per Cederqvist, 3-0 (56) Matthias Eklund, 4-0 (89) Per Cederqvist.

Varningar, Landskrona: Ivo Pekalski.

Domare: Lars Olsson.