Dagens namn: Birgitta, Britta

Wilshere frälste Arsenal i cupen

Publicerad 2013-01-16

Slog Swansea i omspelet

Arsenal forsade framåt för ett ledningsmål mot Swansea i FA-cupen, men Michel Vorm storspelade i målet.

Avgörandet skulle dröja till 86:e minuten – då Jack Wilshere klev fram och bombade in segermålet på halvvolley.

– Jag tror aldrig att jag har gjort ett sådant mål förut, sa en utmattad Wilshere efter matchen.

I första mötet på Liberty Stadium bjöd Swansea och Arsenal på en galen match som slutade 2-2 och tvingade klubbarna till omspel.

Men onsdagens match på Emirates skulle bli galen den med.

Första halvlek bjöd på en jämn fördelning av chanser, men andra var något helt annat. De rödvita öste fram och tvingade Michel Vorm i Swansea-målet till flera fina räddningar, tillsammans med en hel drös stolpträffar och rensningar i mållinjen.

Frustrationen i hemmalaget var påtaglig när matchen gick mot sitt slut – då klev Jack Wilshere fram.

26 målförsök

20-åringen dominerade mittfältet under matchen och drev på sitt lag hela andra halvlek.

Men när Swansea såg ut att kunna replikera sin minnesvärda seger i ligan, då två sena Michu-mål gav walesarna en seger, tog Wilshere emot en nätt pass av Olivier Giroud och tryckte in bollen förbi Vorm. 1-0 i 86:e minuten, efter 26 målförsök.

– Han är en världsklassmittfältare, det visade han idag, säger Thomas Vermaelen till ESPN.

– Vi vet vad cupen betyder, det är en fantastisk tävling, säger Wilshere efter matchen.

Arsenal är vidare till den fjärde rundan av FA-cupen, där Brighton väntar.