Seger för Wenger i sömnig match

Publicerad 2014-11-29

Så här rolig tyckte Alex Oxlade-Chamberlain att matchen mellan West Bromwich och Arsenal var.

Desto gladare var Arsene Wenger som efter två raka förluster i ligan äntligen kunde inkassera tre poäng.

– Livsviktiga tre poäng för oss, säger Wenger.

Arsenals säsongsinledning har varit väldigt blandad och de två senaste Premier League-insatserna har betytt två raka nollpoängare mot Swansea respektive Manchester United.

Därför var tre pinnar mot West Bromwich närmast nödvändigt för att hänga med i toppen. Men trots ett litet spelövertag i bollinnehav så var första halvlek långt ifrån en fotbollsfest. Den var så tråkig att bänkade yttern Alex Oxlade-Chamberlain fångades på bild när han såg ut att ta en liten tupplur. En bild som snabbt spreds på twitter med massvis med skämt om matchen och Arsenalspelaren som följd.

Oxlade-Chamberlain byttes in

Arsenal som lag vaknade till lite i andra halvlek och Danny Welbeck kunde sätta 1-0 på en spänstig nick från nära håll efter en timme. Saido Berahino var närmast att kvittera, men hans nick gick i ribban och resultatet stod sig därmed matchen ut.

– Att hålla nollan var väldigt viktigt och vi har alltid trott på oss själva när det kommer till att göra mål. Livsviktiga tre poäng för oss, säger Wenger.

Alex Oxlade-Chamberlain då? Jo någon väckte honom i andra halvlek och i den 78:e minuten byttes han in. Men mer än en varning hann han inte åstadkomma.

Arsenal klättrar efter segern upp på en tillfällig fjärdeplats inför resten av omgången.