Zlatan en vinnare – efter slagsmålet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-07

Svarade för läcker framspelning när Milan vann

I bråk med lagkamrat i förrgår.

I dag svarade Zlatan för en läcker framspelning när Milan bortabesegrade tabelljumbon Bari med 3-2.

Milan blev helgens vinnare i Serie A då båda rivalerna Inter och Lazio tappade poäng.

Ni kan storyn vid det här laget, hur Zlatan Ibrahimovic i torsdags hamnade i bråk under träning med med lagkamraten Oguchi Onyewu.

Hur Zlatan hade påverkats av bråket är oklart, men han gjorde inte någon av sina bättre matcher i dag.

Vacker framspelning...

Milan fick annars en drömstart på San Nicola-stadion. Redan i fjärde minuten slog Clarence Seedorf ett vackert inlägg och Massimo Ambrosini fläkte sig fram och nickade in 1–0.

Zlatan smekte sedan, i den 31:a minuten, fram bollen till Mathieu Flamini som chippade in 2–0 över utrusande målvakten Jean-Francois Gillet.

Milan skapade mängder av chanser för att döda matchen. Men Zlatan – och framför allt Robinho – var nonchalanta i avsluten.

...men brände mycket

I stället tilläts Bari sticka upp och reducera med 25 minuter kvar. Vitryssen Vitalij Kutuzov tvåfotsdribblade sig förbi Thiago Silvas ersättare Mario Yepes och placerade in bollen bakom Christian Abbiati.

Men särskilt nervöst blev det aldrig för Zlatan och kompani.

Bara sju minuter senare fintade sig Pato – som hoppat in i stället för Robinho – fri och knorrade in 3–1. Barreto reducerade i slutminuten med ett mycket vackert mål, men kom aldrig närmare och Milan ligger två i tabellen på 20 poäng, bara två poäng bakom Lazio, som föll med 2–0 mot Roma i Romderbyt. Inter fick i går bara 1–1 hemma mot Brescia och har 19 poäng.

Zlatan såg loj ut och brände flera fina chanser, men var med i förarbetet till 1–0, spelade fram till 2–0, och kommer undan med knappt godkänt.