Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 24/6

Örgryte–GIF Sundsvall 1-2 (0-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-24

Matchen : En viktig match i kampen om de tre platserna till Allsvenskan spelades i eftermiddag på Valhalla IP i Göteborg. Fjärdeplacerade Örgryte tog emot närmast jagande GIF Sundsvall. Två lag som inför matchen inte haft samma flyt. ÖIS kom närmast från två förluster i täta matcher mot Mjällby och Landskrona. Sundsvall däremot kom från en lika och en vinst i två jämna matcher mot Sirius och Häcken. Hemmalaget spelade ett bra försvarsspel och var det bättre laget i första halvlek. Men Fredrik Sundsfors i Sundsvalls mål gjorde ett par bra räddningar och 0-0 stod sig i till andra halvlek.

Ljungberg lyckad inhoppare

Direkt efter paus byttes Kalle Ljungberg in istället för Tarmo Neemelo i Sundsvall. Ett byte som skulle visa sig vara lyckat.

– Vi skulle fortsätta köra på, säger Kalle Ljungberg till TV4 efter matchen om snackat i halvtid.

I den 51 minuten slog Dick Last en lång utspark upp på offensiv planhalva. Där kämpade sig Ken Fagerberg förbi sin back och sköt distinkt in bollen mellan benen på Sundfors. 1-0 till ÖIS och allt verkade vara i kontroll. Sundsvall fortsatte med sitt spel i jakten på en kvittering.

– Vi spelade på bra, med bra tålamod, säger Kalle Ljungberg.

I den 67 minuten gick Magnus Källander ut till förmån för José Dos Anjos Silva. Källander hade tagit tag i mittfältet under matchen och efter bytet tappade ÖIS sitt spel.

– Vi går ner oss, säger Dick Last till TV4 efter matchen.

Sundsvall kom in mer i matchen och malde på med sitt spel. I den 83 minuten fick det utdelning. Efter ett snyggt väggspel kom Johan Patriksson in i straffområdet och kunde trycka upp bollen i nättaket.

– De gör det bra, kommenterar Last målet.

Mittbacken Robin Jonsson var utanför planen när 1-1 kom och minuten efter tvingades han byta. Inbytta Tobias Christensson han bara vara på planen i en minut innan det blev mål igen. Arash Bayat slog ett inlägg från vänsterkanten som Kalle Ljungberg kom högst på. Nicken gick stolpe in bakom en chanslös Last i målet. 1-2 och flytet höll i sig för Sundsvall och oflytet grinade ÖIS i ansiktet.

– Det känns bättre och bättre, säger Kalle Ljungberg.

Sundsvall passerade i och med vinsten både Örgryte och Ljungskile och tog sig upp på en tredje plats i tabellen.

Målen: 1-0 (51) Ken Fagerberg, 1-1 (83) Johan Patriksson, 1-2 (85) Kalle Ljungberg

Varningar: Örgryte: Ken Fagerberg, Alexandros Pappas, Samuel Barlay GIF Sundsvall: Patrik Eriksson Ohlsson

Domare: Patrik Berglund

Publik: 1 853 (på Valhalla IP)

Örgryte: Dick Last – Alexandros Pappas, Robin Jonsson, Jukka Sauso, Martin Strömberg – Iheb Hamez, Magnus Källander (67) – Mentor Zhubi, Christian Lindström, Samuel Barlay,– Ken Fagerberg

Avbytare: Simon Chekroun (57), José Dos Anjos Silva (67), Tobias Christensson (84)

Falkenberg: Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Christian Söderberg – Johan Melander (77), Joel Cedergren, Tobias Eriksson, Arash Bayat – Tarmo Neemelo (46), Johan Patriksson (88)

Avbytare: Kalle Ljungberg (46), Henrik Westberg (77), Patrik Eriksson Ohlsson (88)

Enköping–Bunkeflo 0–1 (0–0)

Matchen:

Enköping har förtvivlat svårt att göra mål; bara åtta mål har laget mäktat med på elva matcher. I hemmamatchen mot Bunkeflo förde laget och matchen och skapade chanser men bollen ville inte in. Det var den matchbilden publiken på Enavallen fick se, men för Bunkeflo var segern en taktisk triumf och skåningarna ska inte behöva be om ursäkt för segern.

- Vi spelar precis som vi ska och har bra kontroll tycker jag och sen är det inte mycket att säga om straffsituationen, den är solklar, säger Bunkeflos assisterande tränare Ulf Zeba.

Matchens enda mål föll alltså efter att en Enköpingspelare fått bollen på handen och Bunkeflos fixstjärna Erol Bekir hade inga problem med att sätta dit bollen från elvameterspunkten.

Fakta:

Laguppställningar:

Enköping:

Nicklas Bergh – Magnus Reuterwall, Mario Dodic, Daniel Olsson, Sergiy Mytin – Aivar Anniste, Johan Johansson (71), Eric Hammar (86) – Vitalij Gussev, Anders Lindberg, Sebastian Rajalakso (83).

Avbytare: Daniel Florini (71), Thomas Lekander (83), Emil Oremo (86).

Bunkeflo:

Ola Svensson – Andreas Stridh, Fredrik Jönnson, Darko Marasovic, Richard Henriksson – Jens Nordström, Anders Ekelund, Robert Kjellin, Daniel Sliper – Erol Bekir, Ken Hansson (57).

Avbytare: Salif Jönsson (57).

Målen: 0–1 (83) Erol Bekir, straff.

Domare: Lars Kratz.

Publik: 9 889 (på Enavallen).

Åtvidabergs FF – BK Häcken 2-1 (2-1)

Matchen:

Åtvidaberg smyger med i superettans toppstrid. Östgötarna ligger trea efter tio omgångar.

– Det är jäkligt kul att få vara på den sidan strecket. Men vi är fortfarande nederlagstippade. Experterna tippade oss i botten och att vi skulle åka ur i år, därför känns det extra spännande. Men serien är så

jämn att man inte kan börja snacka placeringar än, säger ÅFF:s assisterande tränare Andreas Thomsson.

Hemmalaget fick en drömstart på Kopparvallen mot ex-allsvenska Häcken. Med 3.02 på matchuret fick mittfältaren Kristian Bergström på en drömträff och bollen satt som klistrad i krysset.

Tommy Thelins 2-0 en kvart senare var inte riktigt lika snyggt, men närapå. Haris Radetinacs dribblingsshow på högerkanten utmynnade i ett inlägg som Tommy Thelin förvaltade säkert.

Häcken reducerade strax före pausvilan genom Jonas Henriksson.

– Det är aldrig bra att släppa in mål i sista minuten för de kan ju få ny energi. Men sen tar de ut Hasse Berggren och då kändes det bra för oss, de fick inte samma tyngd framåt.

I andra halvlek kom Åtvidaberg närmast ett mål. Tre sumpade frilägen och ett skott i stolpen är några av förklaringarna till att spänningen hölls vid liv matchen ut.

– Men det var ändå vår bästa match på väldigt länge. Det är en stor dag för oss att få slå ett sånt här lag som var i allsvenskan förra året. Vi har slagit mittenlagen de senaste månaderna men nu tog vi ett steg till

och slog ett riktigt bra lag, avslutar Thomsson efter ÅFF:s sjätte raka utan förlust.

Målen: 1-0 (4) Kristian Bergström, 2-0 (18) Tommy Thelin, 2-1 (45) Jonas Henriksson.

Varningar, Åtvidaberg: Martin Jönsson. Häcken: Roger Risholt, Ze Antonio.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 1 854 (på Kopparvallen).