Sänkta av självmål och straffmiss

Uppdaterad 2012-06-03 | Publicerad 2012-06-02

Ronaldo syndabock

Nani spräckte måltorkan.

Men Portugal förlorade ändå – efter ett självmål och en missad straff av Cristiano Ronaldo.

Portugal har en del att tänka på inför EM efter 3-1 i genrepet mot Turkiet. Portugiserna, som inte hade gjort mål på hela 2012, hamnade i brygga direkt.

Umut Bulut gav Turkiet ledningen i den 35:e minuten. I den 52:a ökade han på till 2-0. Men fem minuter senare spräckte Nani Portugals målnolla efter att han reducerat till 2-1.

Pepe gjorde självmål

Kort senare fick Portugal straff. Cristiano Ronaldo stegade fram till straffpunkten, men missade. I stället ökade Turkiet på till 3-1 när Pepe satte bollen i eget mål efter kaos i det portugisiska straffområdet.

I EM ställs Portugal mot Tyskland, Holland och Danmark i vad som kallats "dödens grupp".