Orsakade två baklängesmål – och blev utvisad

Tottenhams lagkapten Michael Dawson kommer inte minnas söndagen den 30 januari som en kul dag.

Han blev utvisad efter 13 minuter – men det var inte det värsta.

Nej, det värsta var att han då hade orsakat två baklängesmål.

Eländet inleddes i den elfte minuten av FA-cupmötet mellan Fulham och Tottenham. Spurs-backen Michael Dawson svarade för en högklassig framspelning – till Fulhams Clint Dempsey.

Dempsey fick ett bra läge som ledde till att Alan Hutton sparkade ned honom i straffområdet. Fulham fick straff, Danny Murphy stegade fram och satte 1–0.

Blev utvisad

Bara två minuter senare var det dags igen.

Dawson svarade för ett nytt taffligt försvarsagerande när han gav bort bollen till samme Dempsey som blev fri på kanten. Dawson drog ned Dempsey – i eget straffområde. Inte nog med att det medföljde en ny straff och att Murphy gjorde sitt andra mål för dagen – Dawson blev dessutom utvisad.

Kastade bindeln

Dawson kastade beviket ifrån sig sin lagkaptensbindel när han lämnade planen.

Underläge 0–2 efter 13 minuter – med tio man på planen. Matchen var körd för Tottenham.

Till slut blev det 4–0 till Fulham som därmed är klara för åttondelsfinal i FA-cupen.