Halmstad BK tog säsongens tredje seger via 1-0.

För Kalmar FF var det ytterligare ett nederlag på bortaplan och klubben har bara tagit fyra poäng på bortaplan hittills.

– Det är inte tillräckligt bra och vi behöver höja vår effektivitet, säger lagets tränare Peter Swärdh.

Halmstad har haft en blytung säsong hittills med endast två segrar och ligger näst sist i tabellen.

Men en ljusning kan vara i sikte då HBK tog andra raka hemmasegern när de besegrade Kalmar FF med 1-0 på ett soligt Örjans Vall under lördagseftermiddagen.

Samtidigt var det Kalmars femte raka match utan vinst och det vill inte lossna för KFF den här säsongen.

Stor matchhjälte i kväll blev James Keene som efter en drygt timme kunde slängnicka in matchens enda mål, Keenes tredje mål i HBK-tröjan.

– Det är fantastiskt skönt för det hårda jobbet som vi gör. Det var ett fantastiskt inlägg och det var ett viktigt mål, säger han till Cmore efter matchen.

Gyan räddade på mållinjen

Det var dock nära att det bara blev en poäng i stället, i den 95:e minuten skulle nämligen Kalmars stora stora chans komma.

Men HBK:s King Gyan kunde rädda på mållinjen efter en hörna där Marcus Antonsson styrt vidare en nick, men Gyan stod på rätt ställe och Halmstad tog en livsviktig seger i bottenstriden.

– Det känns som en ganska jämn match, vi skapar för lite chanser. Jag tycker att det var väldigt små skillnader i matchen och ingen stor dominans för något av lagen, säger Peter Swrädh.

Betyg: Halmstad-Kalmar