Dagens namn: Bror

Här tystar Arsenal fotbollsvärlden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-15

Utdömda Arsenal krossade Everton i premiären – vann med 6–1 efter skönspel

Hånade, utdömda – och ignorerade. Här ger Arsenal fotbollsvärldens tvivlare svar på tal: Gunners krossade Everton i premiären med 6–1 på Goodison Park.

– Vi kan vinna ligaguldet om vi spelar så här, säger Cesc Fábregas enligt AP.

Arséne Wenger har hånats för att ha en övertro på klubbens unga spelare – och Arsenal har inte nämnts i förhandssnacket om ligaguldet i Premier League. Men när Premier League drog igång på lördagkvällen imponerade Arsenal mest av samtliga lag. 6–1-segern mot i vanliga fall svårspelade Everton ger eko i fotbolls-England.

– Vi måste vara ärliga: vi kommer inte att vinna med 6–1 varje dag. Men spelar vi så här kan vi vinna ligaguldet, säger Arsenals Cesc Fábregas.

Bendtner bakom drömmål

Danske Nicklas Bendtner låg bakom drömmålet, 1–0, på Goodison Park. Anfallaren drog sin gubbe ute på högerflanken och skarvade vidare till Cesc Fábregas. Denne var lika genial och maskerade sin skarvning till Denilson som direktsköt i krysset. Ett mål i världsklass. Det var startskottet till ”förnedringen i Liverpool”.

Vermaelen nätade i debuten

Kort senare slog van Robin van Persie en frispark som debuterande Thomas Vermaelen nickade in i mål. Försvararen kom från Ajax inför året säsong. Och Gunners ville ha ännu mer. I 41:a minuten slog Fábregas en frispark som Vermaelens mittbackskollega William Gallas styrde in med pannan. På bänken satt en Arséne Wenger som säkerligen var mycket mer nöjd än han såg ut.

Fábregas – den självklara ledaren

Cesc Fábregas, Arsenals spanske mittfältsgigant, var bäst på planen. I andra halvlek utökade han lagets ledning till 5–0 med två fina mål innan han byttes ut. Cesc hann också med att hylla Espanyols nyligen avlidne lagkapten Daniel Jarque genom att visa upp dennes tröja efter sitt 5–0-mål. Eduardo, som länge haft stora skadeproblem, fick göra 6–0 för Arsenal innan Louis Saha fastställde slutresultatet till 1–6. Arsenal fick en superb start på ligan, hos Everton kan allt bli bättre.