Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-24

Zlatan hyllas i italiensk media efter kanonen mot Auxerre: ”Ibramagi”

Zlatan Ibrahimovic, 29, tog Milan vidare i Champions League.

I dag vaknar Milans store svensk till ännu en dag av hyllningar i italiensk press.

”Han vaknade till på ett mirakulöst sätt och skickade en blixt mot målvakten med sin högerslägga” skriver Gazzetta dello sport som ger Zlatan 7,5 i betyg, bäst i Milan.

Zlatan Ibrahimovic visade inget större intresse i första halvlek i matchen mot Auxerre där seger skulle ta Milan vidare till åttondelsfinal i Champions League.

En kvart in i andra halvlek fick Zlatan en boll, drog på stenhårt med högerfoten och såg bollen dundra in bakom Auxerres målvakt, ett otagbart skott som innebar ledningen för Milan.

Ronaldinho, som var bänkad från start efter den senaste tidens nattklubbsbesök, byttes in och slog in segermålet på övertid, men det är Ibrahimovic som allt handlar om i dagens italienska tidningar.

”Som i första matchen tycks han ointresserad av att göra mål i ungefär en timme. Sen vaknar han mirakulöst till liv och skickar en otagbar blixt mot målvakten” skriver Gazzetta dello sport som också påpekar att Zlatan börjar leverera i Champions League, något han tidigare fått kritik för att inte göra och förstasidan pryds med rubriken ”Ibra och Dinho show”.

Även Tuttosport ger Zlatan 7,5 i betyg liksom Corriere dello sport som rubriksätter artikeln med ”Ibramagie” – Ibramagi.

Corriere della sera ger Zlatan sju i betyg och motiverar: "Men hjälp av sin teknik och kraft gör han ett spektakulärt mål som räddar kvällen. Återigen spelar han en avgörande roll".

Även Repubblia ger Zlatan 7,5 i betyg och skriver "Ingen kan stoppa Ibra".

”Gissa vem...”

Corriere della sera ger Ibrahimovic en sjua och skriver "han blir hela tiden mer avgörande för Milan".

Och så den snyggaste:

La Stampa ger Zlatan en sjua i betyg och skriver "Gissa vem som gjorde mål. Han rör bollen en gång och gör ett fantastiskt mål...vad ska man säga?"

Milan är nu vidare till åttondelsfinal i Champions League, som grupptvåa efter Real Madrid som i går slog Ajax borta med 4–0.