Publicerad 2014-11-23

Hull såg ut att vara på väg att sänka ett formsvagt Tottenham.

Men Gaston Ramirez visades ut för en eftersläng på Jan Vertonghen och Spurs vände.

– Det är fusk av Vertonghen. 100 procent fel, säger Viasats expert Pontus Kåmark som menade att belgaren filmade.

Tottenham har haft en tung säsong så här långt. Inför mötet med Hull hade man förlorat tre av de fyra senaste matcherna i Premier League. Och för att strö salt i såren var det före detta Spurs-spelaren Jake Livermore som klev fram och gjorde matchens första mål med ett välplacerat vristskott.

”Knä rakt i rumpmuskeln”

Men Maurico Pochettino fick se sitt lag vända. Mycket tack vare ett omdiskuterat rött kort på Gaston Ramirez som hamnade i en duell med Jan Vertonghen och vad som såg ut att vara en eftersläng fick Tottenham-backen att falla till marken. Den assisterande domaren tog utvisningen men i Viasats studio var man mycket kritisk mot belgaren som man tyckte filmade.

– Jag är mycket kritisk mot Vertonghen , säger Bosse Pettersson.

Pontus Kåmark:

– Tittar man på situationen så ser man att Vertonghen först sätter en knä rakt i rumpmuskeln på Ramirez varpå han ger tillbaka med en spark som de dömer för. Men titta på sparken, den träffar inte, den missar benet, säger han och fortsätter:

– Det är en filmning av Vertonghen som reagerar på att någon drar lite i honom. Det är fusk av Verthongen. 100 procent fel.

Bruce kritisk

Tio minuter senare satte fansfavoriten Harry Kane 1-1 efter en frispark från Christian Eriksen och sen följde en lång period av press från bortalaget. Avgörandet kom i 90:e minuten när Christian Eriksen klev fram och satte ett distansskott.

Hulltränaren Steve Bruce var inte nöjd med domslutet efter matchen:

– Är det där verkligen våldsamt spel? Jag tycker inte att det är det. Kan verkligen linjemannen som är 20 meter bort se det, han avgör hela matchen, säger han i Viasat.

Segern tar Tottenham upp på tionde plats, bara två pinnar från topp fyra-platsen.