Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-07

Lobbade in 1–0 mot Genoa

Skadan verkar inte störa Zlatan Ibrahimovic längre.

I comebacken mot Genoa tog det två minuter.

Sedan gav han Inter ledningen. Frispelad lobbade han snyggt in 1–0. Hans 15:e Serie A-mål för säsongen.

– Ibrahimovic gör ett världsklassmål, säger Intertränaren José Mourinho till klubbens hemsida.

Målskyttarna. Balotelli och Ibrahimovic.

Zlatan har stått utanför laget på grund av skada en del på sistone men var i kvällens mycket svåra bortamatch mot Genoa tillbaka i Inters startelva. Och tackade för förtroendet genom att lugnt och fint lobba in matchens första mål redan efter två minuter.

Obesegrade på hemmaplan

Den sköna inledningen behövde Inter, Genoa hade inte förlorat en enda hemmamatch den här säsongen. Inter var det bättre laget och halvleken avslutades med att Zlatan grinade illa efter en duell med Genoas målvakt. Men det var ingen större fara och han spelade hela matchen. I andra halvlek utökade Mario Balotelli Inters ledning och 2–0 stod sig matchen ut.

Större utmaningar väntar

I början av nästa vecka möter Inter Manchester United i returen i Champions League.

– Vi har stort självförtroende inför matchen mot Manchester, även om jag inte kommer sova gott på grund av alla problem med defensiven (skadorna) när vi möter ett lag som är en offensiv synvinkel är väldigt bra. Men det här laget har klarat av alla problem med huvudet högt, säger José Mourinho.

Segern gav dock ingen utökad serieledning för Inter. Tabelltvåan Juventus, med Olof Mellberg i backlinjen, vann Turinderbyt mot Torino med 1–0 och såg till att avståndet alltjämt är sju poäng. Landslagsbacken Giorgio Chiellini nickade in matchens enda mål på Pavel Nedveds inlägg i den 81:a minuten.

I lördagens tredje match spelade Roma 1–1 mot Udinese.