Publicerad 2014-05-10

Här är bilderna som kan hota Yohan Cabayes VM-dröm.

En ful stämpling från Lilles Marvin Martin fick den franske mittfältaren att lämna planen på bår – och Martin att visas ut.

PSG, med Zlatan från start, vann matchen med 3-1.

PSG är redan krönta mästare i Frankrike, men ligan i övrigt är långt i från avgjord. Kvällens motståndare Lille spelar för en topp 3-plats, en jakt som fick ett abrupt avbrott när Marvin Martin stämplade Yohan Cabaye fult över den högra foten och visades ut i den 37:e minuten.

Den franske landslagsmittfältaren fick bäras ut på bår och såg ut att vara i svåra smärtor. Enligt fransk media fördes han direkt till sjukhus.

Ett tuff smäll för Cabaye och Frankrike med bara en dryg månad till VM där Cabaye är mer eller mindre given i den franska truppen om han är frisk.

Zlatan från start

Direkt efter utvisningen fick PSG håll på Lilles försvar. Brassebacken Marquinhos fullföljde upp i anfallet och nickade in en retur från Vincent Eneyama i Lille-målet. En ledning som Lucas ökade på i andra halvlek efter en fin framspelning från Javier Pastore. Lucas iklädde sig sen även han rollen som framspelare när Blaise Matuidi gjorde 3-0 i friläge i den 82:a minuten.

Jonathan Delaplace, vars märkliga fotbollsöde du kan läsa om här, tröstmålade i slutminuterna.

Zlatan Ibrahimovic spelade för första gången från start efter skadan och fick 90 minuters speltid, men utan att göra något större avtryck.

Efter matchen kom lugnande rapporter om Cabayes fot. PSG:S läkare Eric Rolland sa till tv-kanalen Bein Sports att skadan "inte var dramatisk".