Dagens namn: Orvar

Gefle mot allsvenskan – bröt LSK:s supersvit

Publicerad 2014-11-06

3-1-förlusten fick det att koka över för Ljungskiles skyttekung David Johannesson.

I slutminuterna visades han ut, slet av sig tröjan och sparkade till väggen i spelargången på väg av planen.

– Jag är fruktansvärt besviken på domslutet, säger han.

Åttonde maj förlorade Ljungskile med 1–0 mot Hammarby. Det var i Superettans sjätte omgång.

Därefter gick laget obesegrat genom seriens resterande 24 rundor, vilket räckte till en tredjeplats i tabellen och allsvenskt kval mot Gefle.

Ljungskile tog ledningen

Det som kunde ha blivit svitens 25 match började positivt för LSK. Jakob Olsson stötte tidigt in ledningsmålet genom en låg, lös boll nere vid vänsterstolpen.

Samme Olsson var olycklig vid kvitteringen. Han hade fysisk kontakt med Anders Wikström i LSK:s straffområde. Geflespelaren föll och fick en straff som Johan Oremo rullade in.

Syndabock: Sinclairs mage

I andra halvlek växte Gefle. Ljungskiles James Sinclair klantade sig i eget straffområde, backen kunde ha valt att rensa, men dämpade i stället bollen med magen. Han märkte inte att Jonas Lantto fläkte sig fram och tåade in bollen till 1–2 från nära håll.

Ett par minuter senare placerade Dioh Williams in slutresultatet 1–3. Bortamålen innebär att Ljungskile måste vinna söndagens returmatch i Gävle med 3–0 för att gå upp i allsvenskan.

Johannesson förbannad

Dessutom måste de klara sig utan sin skyttekung David Johannesson som i slutminuterna slog bollen ur händerna på Gefles målvakt Emil Hedvall och i tumultet efteråt bråkade till sig rött kort. På väg ut från arenan var Johannesson ursinnig. Han slet av sig tröjan, sparkade till den utfällbara gången i spelartunneln och gick därifrån.

Efteråt kritiserar Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim sin anfallare.

– Det är klumpigt av honom. Jag tycker inte att han ska vara där med händerna överhuvudtaget. Men däremot borde även Gefle ha fått en spelare utvisad. Båda två ska vara utvisade tycker jag, säger han.

"Bollen ligger lös"

Johannesson tycker inte att förtjänade något värre än gult kort.

– Det är max gult kort på oss båda. Jag försöker inte slå honom med flit i ansiktet, jag försöker bara försvara mig själv och putta undan hans händer.