BARCELONA. Han lever i skuggan av Leo Messi.

Men mot Hércules slog Pedro till med sitt sjätte raka ligamål för Barcelona, nytt rekord för säsongen.

Barcelona slapp upprepning på skräckmatchen i september och seglar vidare i ligaledningen.

Det var nykomlingen mot serieledaren, men det var också Barcelona mot laget som senast slog dem i ligan som skulle mötas i Alicante.

Den 11 september i höstas firade Katalonien sin självständighetsdag, samtidigt som man åkte på årets mest oväntade ligaförlust på Camp Nou mot nykomlingen Hércules, som vann med 2–0 genom två mål av Nelson Valdéz.

Svårt att få utdelning

Men på lördagkvällen var ordningen återställd, Barcelona pressade Hércules från första stund på José Rico Pérez-stadion i Alicante, men hade inledningsvis förtvivlat svårt att få utdelning på sina målchanser.

Men ett par minuter innan paus nåddes Pedro av en boll från Xavi och slog mycket snyggt in 1–0 från höger. Det var sjätte raka ligamatchen som anfallaren från Teneriffa slog till för Barcelona, något han är ensam om i år. Den senaste spelaren i Spanien att göra mål i sex raka matcher var Atlético Madrids Diego Forlán 2009.

Pedro är därmed blott den tredje spelaren i Barcelonas historia som lyckats med konststycket att göra mål i sex raka ligamatcher. Rekordet innehas av Ronaldo som gjorde mål i hela tio raka matcher under sin sejour i klubben.

”Till slut lyckas vi göra mål”

I andra halvlek släppte det för Barcelona, och efter två sena mål av Leo Messi i 87:e och 89:e minuten var saken helt klar.

– Vi har många chanser och till slut lyckas vi göra mål och vinna, men det var inte helt lätt, vi vet att de var laget som slog oss senast i ligan, säger högerbacken Dani Alves till Canal Plus.

I och med segern kopplar katalanerna åter ett grepp om serieledningen och har nu sju poäng mer än Real Madrid, men med en match mer spelad.

I morgon möter Real Madrid Osasuna på bortaplan.