Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 1/7

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-01

Det är inte sant Johan Persson i Mjällby får rött kort av domaren Tobias Mattson. Totalt delades det ut 14 kort i matchen mellan Mjällby och Öster.

Degerfors IF-GIF Sundsvall 1–2 (0–0)

Matchen:

Sundsvall hade två gyllene minuter halvvägs in på den andra halvleken som avgjorde matchen. Gästerna kontrollerade spelet under den första halvleken och hade kommandot men det var jämnt chansmässigt. Till den andra akten kom Degerfors ut mer aggressivt och lyckades periodvis trycka tillbaks Sundsvall. Närmast mål då var

Shpetim Hasani

som hade en boll på mållinjen innan den rensades undan.

Matchen vändes snabbt och plötsligt i den 66:e minuten då

Arash Bayat

gjorde mål på straff. Degerfors mittback

Renato Rodrigues

sprang över

Johan Patriksson

i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Degerforspressen kom av sig och två minuter senare kontrade Patriksson in 0-2 efter att ha blivit friställd till vänster och tryckt upp bollen i krysset.

Degerfors hämtade sig inte men lyckades reducera med drygt tio minuter kvar då inbytte brassen

Mano Garcia

utnyttjade en målvaktsretur. Närmare än en farlig frispark i slutminuterna kom dock inte hemmalaget som får se sig fortsatt placerade i botten av tabellen. Sundsvall går åt motsatt riktning och ligger trea på samma poäng som andraplacerade Åtvidaberg.

Mål:

0-1 (66) Arash Bayat, straff, 0-2 (68) Johan Patriksson (Joel Cedergren), 1-2 (79) Mano Garcia (Shpetim Hasani).

Varningar

, Degerfors: Kalle Norrbin, Shpetim Hasani. Sundsvall: Erkan Saglik, Andreas Ingel, Per Nyman.

Domare:

Zarko Kovacevic, Västervik.

Publik:

2 085 (på Stora Valla).

Degerfors IF:

Jonas Bohlin – Kalle Norrbin (86), Renato Rodrigues , Fredrik Holmberg, Kristoffer Wiktorsson – Henrik Berger, Tobias Hedberg (72), Tobias Solberg, Johan Bertilsson - Shpetim Hasani, Erik Nilsson (72).

Avbytare: Mano Garcia (72), Jonas Lindskog (72), Tobias Larsson (86).

GIF Sundsvall:

Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Abubaker Tabula – Johan Melander (61), Joel Cedergren, Tobias Eriksson, Arash Bayat – Johan Patriksson, Tarmo Neemelo (69).

Avbytare: Kalle Ljungberg (61), Andreas Ingel (69), Per Nyman (87).

IF Sylvia–Bunkeflo IF 2–2 (1–2)

Matchen

En jämn match på Idrottsparken i Norrköping mellan Sylvia och Bunkeflo slutade med delad pott,

2-2

. Sylvia har fortsatt svårt på hemmaplan, laget har ännu inte lyckats vinna. Norrköpingslaget har nu tio poäng och tränare

Mats Olsson

säger så här om tabelläget:

– Vi måste börja vinna hemma, de andra lagen rusar ifrån. Men jag tycker ändå att vi visar bra moral och krigar in i det sista. Som matchen blir får vi vara nöjda med poängen.

Första halvleken inledde händelserikt med tre mål inom ramen av fyra minuter. I den 12:e minuten kom 1-0 målet till efter ett snyggt anfall som

Jonas Björkholm

avslutade distinkt upp i nättaket. Bara två minuter senare vänder Bunkeflo matchen och båda målen görs på fasta situationer av

Darko Marasovic

och

Salif Jönsson.

I början av andra halvlek dominerar Sylvia och kvitterar matchen i den 64:e minuten.

Marcus Hansson

vinner en luftduell mot Bunkeflos målvakt

Ola Svensson

. Några mer mål blir det dock inte i matchen som slutar rättvist.

– Bägge lagen gick för seger i slutet men det var ett rättvist resultat, avslutar Mats Olsson.

Målen:

1-0 (12) Jonas Björkholm, 1-1 (14) Darko Marasovic, 1-2 (15) Salif Jönsson, 2-2 (64) Marcus Hansson.

Varningar:

Sylvia: Daniel Åkervall. Bunkeflo: Salif Jönsson.

Domare:

Keijo Hyvärinen, Haparanda.

Publik:

481 (på Norrköpings Idrottspark).

Sylvia:

Peter Karlsson – Jonas Nilsson, Henric Andersson, Armando Ibrakovic, Johan Roxström – Maic Sema, Haris Dozo, Markus Hansson, Jonas Björkholm (70) – Daniel Åkervall, Andreas Friman.

Avbytare: Vladimir Karalic (70).

Bunkeflo:

Ola Svensson – Richard Henriksson, Darko Marasovic, Fredrik Jönnson, Andreas Stridh - Erol Bekir, Robert Kjellin, Anders Ekelund - Jens Nordström, Salif Jönsson (75), Ylli Shabani (39).

Avbytare: Marcus Nilsson (39), Vedad Aganovic (75).

Ljungskile–Landskrona 2–1 (0-0)

Matchen:

Det blev en underhållande match på HA Bygg arena ikväll som Ljungskile tillslut vann efter en straffspark på stopptid väl förvaltad av

David Leinar

. Innan hade den på senare tid notoriske målskytten

Andreas Kristoffersson

gett Ljungskile ledningen genom att nicka bollen över målvakten och lägga in den i öppet mål. Gästerna fick sedan en straff och

Mikael Dahlgren

kvitterade. Men sen kom hemmalagets straff på stopptid efter att

blivit neddragen precis när han skulle lägga in bollen i öppet mål.

– Det var en underhållande match men vi vågade mer, vi ville vinna och spelar med tre anfallare på slutet uppbackade av en offensiv mittfältare, säger tränaren David Wilson efter matchen.

Målen:

1–0 (62) Andreas Kristoffersson (Jon Stockhaus), 1–1 (70) Mikael Dahlgren, 2–1 (91) David Leinar, straff.

Varningar

, Ljungskile: Daniel Berg, Per Eriksson. Landskrona: Mirza Jelecak, Håkan Söderstjerna.

Ljungskile:

Emil Erlandsson- Cedomir Zarkovic, David Leinar, Jon Stockhaus, Daniel Berg (80)- Martin Smedberg, Aleksandar Kitic, Per Eriksson, Richard Jansson (64)- Jörgen Wålemark, Andreas Kristoffersson (91).

Avbytare: Edin Phiri (64), Mathias Gravem (80), Mattias Carlsson (91).

Landskrona:

Sebastian Karlsson- Mikael Dahlgren, Andrew Kelly, Amar Muharemovic, Robin Wikman- Ivo Pekalski (82), Morten Avnskjold, Joakim Persson, Håkan Söderstjerna (84)- Matthias Eklund, Mirza Jelecak (66).

Avbytare: Alvedin Nezirovac (66), Christoffer Carlsson (82), Antti Okkonen (84).

Åtvidaberg–Falkenbergs 3–0 (2-0)

Matchen:

Åtvidaberg hade full kontroll när man i dag hemmabesegrade Falkenberg med 3-0. Första målet kom i den 20:e minuten när

Kristian Bergström

fick till en bra träff utifrån som satt högt och intill stolpen. Sedan gjorde

Tommy Thelin

först 2-0 på ett friläge i den fösta halvleken och 3-0 på en målvaktsretur i den andra.

– Vi spelar bra bakåt och stundtals bra framåt och det känns som vi har kontroll på matchen hela tiden, säger hemmalagets assisterande tränare Andreas Thomsson efter matchen.

Målen:

1–0 (20) Kristian Bergström (Haris Radetinac), 2-0 (38) Tommy Thelin (Jesper Arvidsson), 3–0 (74) Tommy Thelin.

Varningar

, Åtvidaberg: Tommy Thelin, Örjan Bäckstrand, Haris Radetinac. Falkenberg: Robin Ganemyr, David Svensson.

Domare:

Antti Kanerva.

Publik:

2 389 (på Kopparvallen).

Åtvidaberg:

Henrik Gustavsson - Örjan Bäckstrand, Johan Nilsson, Per Karlsson, Jesper Arvidsson - Daniel Johansson, Kristian Bergström, Haris Radetinac (77) - Tommy Thelin (83), Mats Haglund, Oscar Möller (66).

Avbytare: Pontus Karlsson (66), Eddie Åhman (77), Martin Jönsson (83).

Falkenberg:

Rasmus Rydén- Billy Berntsson, Patrik Lundgren, Jens Gustafsson, Tobias Nilsson- David Svensson, Johan Claesson (86), Robin Ganemyr, Björn Carlsson- Emir Kujovic (58), Peter Vougt (73).

Avbytare: Kristoffer Fagercrantz(58), Pawel Mendel (73), Måns Sörensson (86).

Mjällby–Öster 1–1 (1–0)

Matchen

: Mötet mellan Mjällby och Öster fick en karakteristisk matchbild. Tufft spel, heta känslor och många kort. Det hårt ansatta bortalaget låg inför matchen sist i tabellen, med bara två segrar och sju gjorda mål på elva matcher. Inte godkänt för ex-allsvenskarna som satsar på en topp tre-placering och det pratas om kris. I kväll lyckades Växjölaget få med sig en poäng från Strandvallen. Men det började tungt för bortalaget. I den 15:e minuten sköt

Marcelo Sarvas

in en retur efter en fotparade från

Robin Malmqvist

. Öster var nära att kvittera omgående när Tyler Hughes fick pannan på en hörna fem minuter senare. Nicken träffade ribban och 1-0 stod sig till halvtid.

Med 1-0 mot sig såg det tungt ut för Öster. I den 60:e minuten blev uppförsbacken brantare i och med att Ingmar Teever drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Precis som första halvlek var andra tuff och tät. I den 76:e minuten slog Paolo Figueiredo en hörna som gick på en Mjällbyspelare i mål. Efter kvitteringen bytte agen chanser med varandra men utan att fler mål. I den 85:e minuten kvitterades det även i utvisningar. Johan Persson fick sitt andra gula kort och matchen avslutades med 10 man i vardera lag. Delad pott i en typisk derbymatch som bjöd på hela 14 kort och 40 frisparkar.

Målen:

1-0 (15) Marcelo Sarvas, 1-1 (76) Självmål,

Varningar:

Mjällby: Marcelo Sarvas, Sasa Zimonjic, Johan Svensson, Dusan Melicharek, Johan Persson, Daniel Nilsson Öster: Ingmar Teever, Emin Nouri, Paolo Figueiredo, Tyler Hughes, Pavel Zavadil, Daniel Svensson.

Mjällby:

Dusan Melicharek – Tobias Johansson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Daniel Nilsson – Marcelo Sarvas, Sasa Zimonjic, Johan Persson(65), Johan Svensson – Marcus Ekenberg, Adam Berner(89)

Avbytare: Alexander Malmström (65 ut 74), Kim Thörnberg (74), Patrick Osiako (89)

Öster:

Robin Malmqvist – Emin Nouri, Marco da Silva, Fredrik Bild, Tyler Hughes – Erik Tengroth (68), Daniel Svensson, Ryan Johnson, Paolo Figueiredo(90), Pavel Zavadil – Ingmar Teever

Avbytare: Freddy Borg (68), Martin Claesson (90)

Enköping–Häcken 1–0 (0–0)

Matchen:

Enköping lyckades ladda om efter den snöpliga poängförlusten senast mot Sylvia. Laget spelade med en otrolig inställning och löpvilja mot Häcken och knep trepoängaren. Matchen var för övrigt väldigt jämn med chanser åt båda hållen. Högeryttern

Sergiy Mytin

blev segerskytt för hemmalaget efter en kanonfrispark i den 63:e minuten. Häcken hade sina chanser till en kvittering men likaså hade Enköping några lägen till att utöka ledningen.

I den 80:e minuten fick Häckens