Tack som fan(s) Norrköpingsspelarna tackar klacken efter segern.

Norrköping vann derbyt mot Åtvidaberg.

Men det satt hårt åt.

Segermålet sköt Gardar Gunnlaugsson när bara fyra minuter återstod.

Köerna var så långa att avsparken flyttades fram tio minuter. När matchen väl kom igång visade IFK Norrköping varför klubben är en av favoriterna i fotbollens superetta.

Men det ska ju göras mål också för att vinna matcher.

På det området gick det trögt.

Först med fyra minuter kvar av ordinarie tid i östgötaderbyt på Idrottsparken kom segermålet. Islänningen Gardar Gunnlaugsson tryckte in straffen som gav 1–0 och tre poäng.

Två röda kort

Slutskedet bjöd på två röda kort (Norrköpings Stefan Thordarsson och Åtvidabergs Eddie Åhman).

Publiksiffran? Imponerande 11437.

Lika många kom inte för att se Gif Sundsvall mot Mjällby. Och de som kom fick se en mållös historia. Mål blev det däremot på Landskrona IP – något oväntat ett åt båda håll. Gamle landslagsanfallaren Jörgen Pettersson räddade 1–1 åt Landskrona Bois sedan Enköping tagit ledningen genom Sebastian Rajalakso.