Lindgrens drömmål

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-01

Avgjorde med en kanon i krysset

Ställningen var 1-1 och matchen stod och vägde.

Då klev Rasmus Lindgren fram och skickade in 2-1 i krysset med ett mäktigt distansskott.

– Det var svårt att vinna här, säger Ajaxtränaren Martin Jol.

Mot Heracles borta i lördags gjorde mittfältaren från Landskrona sitt femte framträdande från start i Ajaxtröjan den här säsongen. Mounir El Hamdaoui gjorde tidigt 1-0 till gästerna från Amsterdam. Sedan kvitterade Willy Overtoom strax före paus.

”Vann välförtjänt”

I den 56:e minuten fick Rasmus Lindgren bollen av den danske jättetalangen Christian Eriksen. 26-åringen avancerade mot straffområdet och drog till från distans med högerfoten. Skottet borrade sig upp i målvakten Remko Pasveers vänstra kryss, helt otagbart. Det var Rasmus Lindgrens första mål för säsongen. Han drog också på sig sin tredje varning. Efter mittfältarens fullträff lossnade det för Ajax. Ooijer och Sulejmani fastställde slutresultatet till 4-1. Ajax ligger nu trea i tabellen, en poäng efter Emir Bajramis Twente.

– Heracles är bra taktiskt och gjorde det svårt för oss. Men i andra halvlek spelade vi mycket bättre och vann till slut välförtjänt, säger Ajaxtränaren Martin Jol.