Dagens namn: Harry, Harriet

Real skakade i derbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-08

Atletico nära supervändning

Real Madrid drog ifrån till vad som såg ut att vara en stabil 3-0-ledning i prestigederbyt mot rivalen Atletico Madrid.

Men en ursinnig forcering i slutet vände sånär matchen och Real kom undan med blotta förskräckelsen efter 3-2.

Kaká satte snyggt 1-0, Marcelo ökade på och när Luis Perea bjöd Gonzalo Higuain på 3-0 så såg Madrid-derbyt ut att vara avgjort.

Men Atletico ville annat. Skadedrabbade Serio Agüero kom in i paus och låg bakom vad som var centimeter ifrån att bli en historisk vändning.

Rasmos utvisad

Agüero var på egen hand på väg igenom när Sergio Ramos fällde honom. Reals back fick rött kort direkt och Atletico kunde ta över matchen.

Diego Forlán satte den första reducering efter 79 minuter. Två minuter sedan fick Agüero bollen på djupet i en kontring och placerade behärskat in 2-3.

Tre chanser på tre minuter

Real Madrid var sedan riktigt illa ute när Atletico skapade tre rejäla chanser på tre minuter. Simao missade ett helt öppet volleyläge i minut 86.

Laget hade sedan en boll i mål minuten senare men Tomas Ujafalusi var knappt offside och strax efter brände Diego Forlán Atleticos sista läge när hans skott smet strax utanför Iker Casillas högra stolpe.