Publicerad 2024-08-29 22.25

Trots ett drömmål från 18-årige Agbonifo fick Häcken till sist se sig besegrat av Heidenheim.

Därmed går Häcken miste om miljoner kronor.

– Jag tycker vi är värda mer, säger Peter Abrahamsson.

Efter förlusten på hemmaplan var BK Häcken piskat att vinna borta mot förra säsongens åtta i tyska Bundesliga. Det var höga odds på att Hisingslaget skulle lyckas nå Conference League.

Inte såg det bättre ut när Heidenheim tog ledningen i returmötet efter en halvtimme.

Men i andra halvlek såg Häcken till att skapa spänning. Zeidane Inoussa kvitterade, innan 18-årige Jeremy Agbonifo bjöd på ett kanonmål med drygt tio minuter kvar att spela.

Han fick bollen till höger, bröt in i planen och borrade in bollen i bortre hörnet.

”Någon form av stolthet”

Då gick playoff-mötet mot förlängning. Men efter slarv utanför eget straffområdet kunde tyskarna återta ledningen totalt sett. Heidenheim utökade sedan på tilläggstid och kunde säkra avancemang till Conference League.

– Det är surt. Men vi gör ytterligare en bra match. Jag tycker vi är det bättre laget och har dem i brygga där vid 2–1, säger målvakten Peter Abrahamsson till Sportbladet.

Han kunde trots den tunga förlusten se tillbaka på fina prestationer i Europa-kvalet.

– På sättet vi spelar och presterar finns det någon form av stolthet. Men vi vill mer och jag tycker vi förtjänar mer.

En plats i Conference League är värd motsvarande ungefär 36 miljoner kronor. Pengar som Häcken nu går miste om.