Hammarby klart för svenska cupen efter åskdrama

Uppdaterad 22.42 | Publicerad 18.52

Ett rejält åskoväder drog in över Stockholm.

Efter att en rejäl smäll hördes vid Tele2 Arena rusade spelarna och domarna av planen.

Hammarby hade sedan inga problem att slå ut division ett-laget Stocksund.

IFK Stocksund spelade ”hemma” mot Hammarby på Tele2 Arena i svenska cupen-kvalet. Ett åskoväder tvingade domaren att avbryta matchen drygt 15 minuter in i första halvlek.

Spelarna och domarna rusade snabbt av planen, samtidigt som regnet tilltog och började vräka ner.

Då hade redan domaren blåst av spelet ett par minuter tidigare efter en åskknall. Knappt tio minuter senare återupptogs spelet igen.

I form av lag från lägre division var IFK Stocksund hemmalag. Men, laget valde att flytta matchen till Hammarbys hemmaplan.

Drömpassning från talangen

Där hade inte den allsvenska trean några problem. Strax efter åskavbrottet tog Bajen ledningen efter en kanonpassning från talangen Divine Teah. I sin debut från start satte han två lagkamrater i friläge och Nahir Besara serverade Jusef Erabi till 1–0.

IFK Stocksund drog sedan på sig en frilägesutvisning och när Hammarby utökade strax innan halvtid genom Dennis Collander, så var saken klar.

– Det är alltid jobbigt att spela sådana här matchen för man tror att det ska bli enkelt, men det är det inte, sa Montader Madjed i Sportbladets sändning i halvtid.

– Det är okej med 2-0, men vi kan göra fler mål. Vi ska fortsätta göra samma sak i andra halvlek. Det viktigaste är att vi får vinsten och sedan åker vi hem.

Och fixade vinsten, det gjorde just Madjed. Segersiffrorna skrevs till 6–1 – efter att han stod för ett hattrick med tre mål i andra halvlek.

Två lag från de två högsta serierna har hittills misslyckats att ta sig in i nästa års gruppspel, Gif Sundsvall och Östersund.