Guidetti.

John Guidetti fick äntligen chansen från start.

Då brände svensken ett friläge – redan efter fyra minuters spel.

Sedan förlorade Celta Vigo matchen.

Den svenske landslagsanfallaren John Guidetti har haft fortsatt svårt att konkurrera till sig en ordinarie plats i Celta Vigos startelva – men i måndagens bortamatch mot Athletic Bilbao fick han chansen från start för första gången sedan 6 november.

Brände friläge

Och han var nära att bli målskytt direkt.

Redan efter fyra minuters spel kom svensken loss i djupled, helt ren med målvakten. Men Guidetti hittade inte nätet utan knorrade bollen tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

Tappade allt

En otacksam start på machen.

Och inte blev det bättre av att 24-åringen drog på sig ett gult kort strax före halvtidsvila och sedan byttes ut – mållös – i den 71:a minuten.

Guidetti kunde dock glädjas åt att anfallskollegan, Iago Aspas, gav Celta Vigo ledningen med 1–0.

Men den glädjen blev kortvarig.

I den 82:a minuten orsakade Facundo Roncaglia straff och rött kort varpå Bilbaos målkung Aritz Aduriz kunde kliva fram och trycka in 1–1.

Och i den allra sista minuten fullbordade Mikel San Jose vändningen till 2–1.

I och med förlusten är Celta Vigo kvar på en tionde plats i tabellen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se