Varningar, Juventus: Zambrotta. Brügge: Clement.

Publik: 15 000 (på Delle Alpi).

Domare: Robert Styles, England.

Matchen

Juventus gjorde vad som krävdes för att säkra avancemanget på ett ödsligt Delle Alpi. Hemmalaget kontrollerade förvisso matchen men man uppträde ganska avslaget och efter en halvtimme var Brügge nära att ta en överraskande ledning på en farlig frispark. Juves bästa chans i första halvlek hade Trezeguet med en nick i stolpen. Man dominerade även efter paus och med tio minuter kvar avgjorde Del Piero rättvist med en säker nick på Nedveds fina inlägg. En dag på jobbet för Juve.

Matchens lirare: Pavel Nedved.

Juventus

Abbiati – Zambrotta, thuram, Cannavaro, Chiellini – Camoranesi (81), Emerson, Vieira, Nedved – Trezeguet (84), Del Piero.

Avbytare: Mutu (81), Zalayeta (84).

Club Brügge

Butina – Maertens, Spilár, Clement (51) – Vanaudenaerde, Verheyen, Vermant, Leko, Gvozdenovic (84) – Dufer (81), Portillo.

Avbytare: Engelbert (51), Serebrennikov (81), Lange (84).

Bayern München 4 (1)

Rapid Wien 0 (0)

1–0 Sebastian Deisler (21), 2–0 Ali Karimi (54), 3–0 Roy Makaay (72), 4–0 Roy Makaay (77).

Varningar, Bayern: Sagnol, Ismaël. Rapid: Bejbl, Kincl.

Publik: 66 000 (på Allianz Arena).

Domare: Daudén Ibáñez, Spanien.

Matchen

Bayern München – utan skadade nyckelspelaren Ballack – säkrade komfortabelt en plats i åttondelsfinalerna mot ett försvagat Rapid Wien. Tyskarna tog omgående ett bastant grepp om matchen. Makaay och Pizarro var ett ständigt orosmoment för Rapids ålderstigna backlinje och skapade flera chanser innan Deisler satte 1-0. Efter Karimis snygga volleyskott till 2-0 i början av andra halvlek var matchen definitivt körd för österrikarna och sedan fick Makaay kröna en fin insats med två mål.

Matchens lirare: Roy Makaay.

Bayern München

Kahn – Sagnol, Lucio, Ismaël, Lizarazu (63) – Deisler, Demichelis, Karimi (82), Zé Roberto (46) – Makaay, Pizarro.

Avbytare: Schweinsteiger (46), Lahm (63), Guerrero (82).

Rapid Wien

Payer – Korsós, Martin Hiden, Bejbl, Katzer – Hofmann, Valachovic (67), Hlinka (80), Ivanschitz (84) – Akagündüz, Kincl.

Avbytare: Martinez (67), Garics (80), Dollinger (84).

Grupp B

Ajax 2 (0)

Sparta Prag 1 (0)

1–0 Nigel de Jong (68), 2–0 Nigel de Jong (89), 2–1 Petr Lukás (90).

Publik: 46 158 (på Amsterdam ArenA).

Domare: Valentin Ivanov, Ryssland.

Matchen

Ajax gjorde ingen bra första halvlek och trots att Sparta Prags defensiv mestadels såg darrig ut hade ett uddlöst hemmalag svårt att komma till klara chanser. Förutom mittbacken Vermaelens jätteläge efter en kvart då han nickade utanför med öppet mål var Ajaxs chanser lätträknade. Det var först när Danny Blind bytte in de Jong och Rosenberg i början av andra halvlek som Ajax började skapa chanser och det var också de Jong som blev matchhjälte med sina två distinkta mål.

Matchens lirare: Nigel de Jong.

Ajax

Stekelenburg – Trabelsi, Grygera, Vermaelen, Emanuelson – Maduro, Sneijder, Lindenbergh (53) – Pienaar, Anastasiou (62), Boukhari.

Avbytare: de Jong (53), Rosenberg (62).

Sparta Prag

Blazek – Petrás, Lukás, Petrous, Kadlec – Herzán (85), Hasek – Pospech, Zelenka (69), Polácek – Dosek.

Avbytare: Slepicka (69), Simak (85).

Thun 0 (0)

Arsenal 1 (0)

0–1 Robert Pires (88, straff).

Varningar, Thun: Leandro, Lustrinelli, Ferreira. Arsenal: Cygan, Reyes, Lauren.

Utvisning, Thun: Deumi (35).

Publik: 31 330 (på Stade de Suisse, Bern).

Domare: Lucilio Batista, Portugal.

Matchen

En spelmässigt jämn match med gott om chanser för båda lagen. Thun tvingades spela med en man mindre i 55 minuter sedan Deumi kapat van Persie strax utanför straffområdet. Schweizarna visade dock bra moral och i andra halvlek tvingade man Almunia till flera fina räddningar och dessutom fick man ett mål tveksamt bortdömt för offside. Arsenal hade också sina chanser och i slutet av matchen kunde inbytte Pires avgöra på en straff sedan Hodzic klumpigt dragit ner van Persie.

Matchens lirare: Robin van Persie.

Thun

Jakupovic – Orman, Hodzic, Deumi, Goncalves (90) – Ferreira, Milicevic, Aegerter, Leandro – Adriano, Lustrinelli (84).

Avbytare: Sen (84), Bernardi (90).

Arsenal

Almunia – Eboué, Senderos, Campbell, Cygan (67) – Ljungberg, Song (57), Flamini, Reyes – van Persie, Henry (71).

Avbytare: Fabregas (57), Lauren (67), Pires (71).

Grupp C

Barcelona 3 (2)

Werder Bremen 1 (1)

1–0 Gabri (14), 1–1 Tim Borowski (22, straff), 2–1 Ronaldinho (26), 3–1 Henrik Larsson (71).

Varningar, Barcelona: Marquéz. Bremen: Fahrenhorst.

Publik: 70 000 (på Camp Nou).

Domare: Claus Bo Larsen, Danmark.

Matchen

Barcelonas tränare Rijkard lät flera spelare från lördagens match vila men han behöll Ronaldinho i startelvan och brassen var ånyo matchens lirare. Han låg bakom 1-0 när han med en underbar passning friställde Gabri, han slog själv frisparken som en passiv Reinke släppte in vid framme stolpen och till sist passande han fram till Henrik Larssons 3-1. Barcelona var dock på intet sätt överlägset. Defensiven var okoncentrerad och Bremens spelvändningar gav dem ofta bekymmer.

Matchens lirare: Ronaldinho.

Barcelona

Valdés – Oleguer, Puyol, Marquéz (74), van Bronckhorst – Gabri (77), Motta, Deco – Giuly (65), Larsson, Ronaldinho.

Avbytare: Ezquerro (65), Belletti (74), Iniesta (77).

Werder Bremen

Reinke – Owomoyela, Fahrenhorst, Naldo, Schulz – Frings, Baumann, Micoud, Borowski – Valdez, Klose (58).

Avbytare: Hunt (58).

Panathinaikos 1 (1)

Udinese 2 (0)

1–0 Kostas Charalambidis (45+1), 1–1 Vincenzo Iaqunita (81), 1–2 Vincent Candela (84).

Varningar, Panathinaikos: Darlas. Udinese: Bertotto, Zenoni, Iaquinta, Sensini.

Publik: 30 000 (på Spyros Louis).

Domare: Graham Poll, England.

Matchen

Panathinaikos var det klart bättre laget i ösregnet i Aten under den första halvleken. Charalambidis inlägg och frisparkar skapade ideliga problem för Udineses försvar och 1-0 i paus var klart i underkant. Sista halvtimmen började dock grekerna att spela på resultatet och det straffade sig. Först utnyttjade Iaquinta ett försvarsmisstag av Kotsios och tre minuter senare fick Candela drömträff från 25 meter rakt upp i krysset bakom en chanslös Galinovic. Totalt sett en oförtjänt vinst för Udinese.

Matchens lirare: Kostas Charalambidis.

Panathinaikos

Galinovic – Morris, Kotsios, Goumas, Darlas – Charalambidis, Flavio Conceicão, González, Leontiou – Papadopoulos (64), Mantzios.

Avbytare: Andric (64).

Udinese

De Sanctis – Bertotto, Sensini, Felipe – Zenoni, Obodo (75), Muntari, Candela – Di Michele (80), Di Natale (62), Iaquinta.

Avbytare: Barreto (62), Mauri (75), Rossini (80).

Grupp D

Lille 0

Benfica 0

Varningar, Lille: Makoun, Tavlaridis, Rafael.

Publik: 40 000 (på Stade de France, Paris).

Domare: Massimo Bussaca, Schweiz.

Matchen

Lille dominerade bollinnehavet under den första halvleken men fransmännen hade mycket svårt att att hitta några vägar igenom ett kompakt Benfica där den utmärkta mittbacksduon Luisão och Anderson effektivt plockade bort hemmalagets offensiva duon Acimovic och Moussilou. Lille fick bättre fart på sitt anfallsspel efter paus men målchanserna förblev fåtaliga och istället var inbytte Mantorras nära att avgöra för Benfica i slutskedet.

Matchens lirare: Luisão.

Lille

Sylva – Lichtsteiner, Tavlaridis, Rafael, Tafforeau – Chalmé (67), Bodmer, Makoun, Dernis – Acimovic (87) – Moussilou (75).

Avbytare: Mirallas (67), Aboucherouane (75), Fauvergue (87).

Benfica

Quim – Alcides, Luisão, Anderson, Ricardo Rocha – Nélson, Beto, Petit, Léo – Miccoli (43), Nuno Gomes.

Avbytare: Mantorras (43).

Manchester United 0

Villarreal 0

Varningar, Man Utd: Scholes, Silvestre, van Nistelrooy. Villarreal: Tacchinardi, Senna, Josico.

Publik: 67 000 (på Old Trafford).

Domare: Massimo De Santis, Italien.

Matchen

Manchester United inledde inspirerat och i den tredje minuten var det nära 1-0 på Ronaldos och Rooneys snygga anfall. Den pigga öppningen kom dock snabbt av sig och precis som i lagens möte i Spanien tidigt höstas blev resten av matchen låst och chansfattig. Ett passningsäkert och defensivt stabilt Villarreal tog effektivt udden av hemmalagets anfallsförsök. Uniteds bästa chans efter paus hade Rooney i slutet av matchen men hans skott gick strax över. 0-0 var ett rättvisande slutresultat.

Matchens lirare: Gonzalo.