Dagens namn: Ursula, Yrsa

Ännu en förlust för Öster

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-06-28

Ex-allsvenskarna sist i tabellen

Kom igen Östers Mario Vasilj deppar efter att domaren Håkan Jonasson gett honom ett rött kort.

Förlust igen med 0-3 mot Åtvidaberg och nu ligger Östers hjälplöst sist i superettan.

De drygt 2 000 åskådarna på Värendsvallen buade ut hemmalaget i den andra halvleken..

Matchen i Växjö var 20 minuter försenad eftersom bortalaget Åtvidaberg fått problem med bussen. Väl inne på planen var det Åtvidaberg, med rutinerade Kristian Bergström i spetsen, som lade in överväxeln. Efter 19 minuter serverade Bergström en perfekt frispark som Per Karlsson satte snyggt i mål med ett volleyskott. Efter en dryg halvtimmes spel kom några avgörande minuter i matchen. Först fick Mario Vasilj rött kort efter alltför tuff tackling mot Åtvidabergs Oscar Möller och tre minuter gjorde bortalaget 2-0. Än en gång var det Kristian Bergström som slog en bra frispark, den här gången fram till Daniel Johansson som klackade in bollen bakom Robin Malmkvist i Östers mål.

Öster vann hörnstatistiken med 9–1 men var ändå uddlöst framåt.

Efter 0–2 och en man mindre på plan så var inte chanserna stora till en vändning i den andra halvleken. Det blev också snabb ridå för fjolårets allsvenskar sedan Oscar Möller sprungit sig fri och satte 3-0 för Åtvidaberg. Öster ligger kvar i botten på nio poäng, en pinne upp till Degerfors och Sylvia. Åtvidaberg avancerade till andra plats, tolv poäng efter ledande Norrköping.

Bunkeflo fortsätter överraska

Om Öster är seriens negativa överraskning är nykomlingen Bunkeflo den positiva. Hemma på Limhamns IP blev det klar seger för skåningarna med 3–1 mot serietvåan Sirius. Samtliga hemmamål gjorde Erol Bekir, två av dem på frispark.

– Den första var välplacerad och den andra en riktig projektil. Sirius reducerade till 1–2 i den andra halvleken men Bekir gjorde sedan sitt tredje mål minuten senare och vi var aldrig hotade, säger Johan Andersson i Bunkeflo.

– En sjundeplats är bra för en nykomling och vi är nöjda, men samtidigt hade vi både hoppats och trott på något liknande.

Gif Sundsvall har hittat formen och utklassade Jönköpings Södra med 4–0 hemma på Idrottsparken. Trepoängaren innebär en tredjeplats och gott hopp om en allsvensk plats igen.