”Chippen” nätade i Galaxy-debuten

Publicerad 2012-09-15

Mittfältaren först målskytt – sen utbytt

Christian Wilhelmsson, 32, fick en drömstart i sin nya klubb LA Galaxy på andra sidan atlanten i morse.

Mittfältaren säkrade segern mot Colorado Rapids med sitt 2–0-mål en bit in i den andra halvleken.

– Jag måste tacka målvakten, säger ”Chippen”.

Efter två veckor av träning och pappersexercis var det en efterlängtad MLS-debut för ”Chippen” på lördagsmorgonen, svensk tid.

Det är bara att försöka ge allt man kan så får man se, sa Wilhelmsson inför.

Och 32-åringen fick chansen från start till höger ute på mittfältet – och gav allt. Mittfältaren satte 2–0 till hemmalaget i den 58:e minuten med ett, inte helt otagbart, skott från knappt 20 meter.

– En underbar känsla, stor lättnad, och att göra det första är så klart fantastiskt.

– Men jag måste tacka målvakten, han hjälpte mig lite där, säger Wilhelmsson och syftar på Colorado-målvakten Matt Pickens tveksamma ingripande

Utbytt i 61:a

Tre minuter senare blev ”Chippen” utbytt och ersatt av Héctor Jiménez men hemmapubliken på Home Depot Center visade tydligt sin uppskattning för svenske värvningen. Precis som coachen gjorde efteråt.

– Han kommer att bli ett bra tillskott till laget. Han visade rutin, en superb första touch och förstår hur man spelar på båda sidor om bollen, säger Bruce Arena till mlssoccer.com.

Beckham skadad

Förre Premier League-profilen Robbie Keane öppnade LA:s målskytte efter 15 minuter. Segern mot Colorado Rapids tog Galaxy upp på en tredjeplats i den västra konferensen av MLS, när fem omgångar återstår.

Någon uppvisning på mitten för duon Wilhelmsson/Beckham blev det dock inte. ”Becks” spelade inte alls på grund av en fotskada.

Nästa ligamatch för Wilhelmsson är 22 september hemma mot Toronto FC.