Dagens namn: Bror

Miljarderna gav succé – direkt i premiären

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-15

Stjärnfyllda Manchester City vann mot Blackburn med 2–0 i premiären

Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez, Kolo Touré – Robinho och Gareth Barry. Stjärnfyllda Manchester City pallade pressen och vann premiären i Premier League med 2–0.

– Till alla som undrade om vi skulle falla platt tycker jag att vi gav ett jättebra besked, säger City-managern Mark Hughes enligt AP.

Emmanuel Adebayor kom till Manchester City från Arsenal – och kostade 25 miljoner pund. Men visade efter fyra minuter att han mycket väl kan vara värd investeringen. Hans 1–0-mål på bortaplan mot Blackburn i premiären i Premier League kom efter en fin framspelning av Shaun Wright-Phillips. Adebayor forsade fram i straffområdet och sköt direkt – i mål.

– I Arsenal buade fansen åt mig, det känns skönt att vara i en klubb där fansen älskar mig, säger Adebayor enligt AP.

Carlos Tevez bänkas

Carlos Tevez startade på bänken för Manchester City. Men kom in i andra halvlek. Tränaren Mark Hughes valde att starta med Craig Bellamy och Emmanuel Adebayor på topp. Citys andra nyförvärv från Gunners, Kolo Touré, startade som mittback. Även Gareth Barry och Robinho spelade från start i Manchester City. Stephen Ireland punkterade matchen i andra halvlek med sitt 2–0-mål.