Gefles kaos: Bytte om i ishall – sedan utspelade

Först tvingades de byta om i en ishall. Sedan blev de offer för Häckens dominans.

– Det är kul när det stämmer, säger Rene Makondele.

Det hade kunnat starta roligare för Gefle.

Regnet på Hisingen var för mycket för Rambergsvallen. Det regnade in i Gefles omklädningsrum så istället fick de byta om i en närliggande ishall.

Och när matchen började blev det inte roligare.

Inför den glesbefolkade läktaren spelade Häcken ut dem med en hög press och ett fantasifullt anfallsspel i vårkylan.

”Försöker springa”

Och hetast på planen var, som vanligt, Rene Makondele.

– Jag har haft en bra start, jag försöker få allt att stämma. Jag mår bra, jag är pigg och försöker springa så mycket jag kan. Jag bara gör jobbet, säger han till Canal Plus.

Kongolesen drog ifrån i skytteligan med två nya mål.

Det första kom på straff efter 17 minuter, som han förvaltade säkert lågt till höger.

Sedan utökade Waris Majeed innan det andra Makondelemålet kom.

Ett sant konststycke.

”Bara att placera”

Först chippade Waris Majeed bollen över sin försvarare, till Makondele som direkt väggade med Andreas Drugge så att han, fri, enkelt kunde lägga in 3–0.

– Jag fick en chip från Waris och såg tidigt att Drugge var där. Jag försökte spela väggspel med honom. Det var bara att placera med vänstern, säger han om målet.

30-årige Makondele är nu ensam skytteligaledare med sju mål trots att han missade en straff i andra halvlek. Hans Häcken går upp på tredjeplats i allsvenskan.

Gefle däremot ligger fast förankrat i botten – och vill nog glömma den här kvällen på Rambergsvallen av många anledningar.