Här väcks han från de döda

Publicerad 2012-03-09

Ranieris Inter bröt mardrömssviten

Han har kallats ”Dead man walking” och i princip redan fått sparken i tidningarna.

Men Claudio Ranieri lever igen sedan Inter tagit sin första seger på åtta matcher efter 2-0 mot Chievo.

Mittbacken Walter Samuel blev stor hjälte med sitt förlösande 1-0-mål i den 87:e minuten.

Inter och managern Claudio Ranieris mardröm i Serie A är över. Det kan de tacka en ovan matchhjälte för.

Efter 87 minuter av fruktlösa försök borta mot Chievo, och en missad straff av Diego Milito, klev Walter Samuel upp. 33-åringen nådde högst på en höjdboll och kunde nicka in det förlösande målet för Milano-klubben.

Ett skönt mål för spelarna, president Massimo Moratti på läktaren och inte minst starkt ifrågasatte managern Claudio Ranieri på bänken. Efter målet var det också proppen ur och Diego Milito kunde öka på till 2-0 bara minuten senare.

Napoli med starkt besked till Chelsea

Segern är Inters första efter sju raka matcher utan en trepoängare. Laget är nu åtta poäng efter Lazio på tredjeplatsen, sex poäng efter Napoli på fjärdeplatsen, och drömmen om Champions League-spel nästa säsong lever fortfarande.

CL-drömmen är samtidigt en verklighet för just Napoli som på onsdag spelar retur i åttondelsfinalen mot Chelsea. Italienarna vann den första matchen med 3-1 på hemmaplan och skickade en stark signal till London-laget i sitt genrep.

Napoli körde över Cagliari på hemmaplan och vann med 6-3.