Dagens namn: Bror

Se upp, Sverige!

Publicerad 2012-06-05

Frankrike öser in mål inför EM

Franck Ribéry klappar om Karim Benzema efter att anfallaren gjort två mål mot Estland när Frankrike vann med 4-0 i EM-genrepet.

Le Mans. Franck Ribéry hade redan prickat formen.

På tisdagskvällen hittade även Karim Benzema rätt med två mål.

De franska stjärnorna åker till EM med grymt självförtroende efter ännu en seger.

Under de första 20 minuterna blottades det som vi alla nu vet är Frankrikes svagheter - mittbackarna och ytorna mellan mittbackar och ytterbackar.

Estland hade ett par farliga lägen. En chans kom efter omkring tio minuter när Estlands anfallare Henrik Ojamaa drev upp en omställning, spelade ut bollen på vänsterkanten, fick tillbaka den efter ett inlägg och avslutade själv.

Högerbacken Mathieu Debuchy och mittbacken Adil Rami visste inte hur de skulle agera tillsammans och lämnade stora ytor.

Även Frankrikes andra mittback, Zlatan Ibrahimovics lagkompis, Philippe Mèxes agerade tveksamt vid ett par tillfällen.

Två blixtmål

Men fransmännen lämnade ändå för halvtidsvila med 2-0.

För plötsligt blixtrade stjärnorna till.

Och som de gjorde det.

1–0 efter drygt 20 minuter: En cross från högersidan av Debuchy till Franck Ribéry som tog ner bollen på bröstet till Karim Benzema som klackade tillbaka till Ribéry som bröstade ner den till sig själv och sköt i mål.

2–0 efter 35 minuter: En lång hörna touchades av Mèxes till Karim Benzema som helt ensam kunde skruva bollen mot estländska målvakten Sergei Pareikos vänstra kryss.

Stolpe in.

Ridå ner.

Tänkbar startelva

Sen i andra halvlek, i den 47:e minuten, gjorde Karim Benzema sitt andra och matchens tredje mål. Vänsteryttern Franck Ribéry slog inlägget - från högerkanten. Benzema fick ingen riktig träff på bollen, men det räckte.

Franck Ribéry byttes ut i den 65:e minuten, Karim Benzema i den 73:e.

De lämnade planen under stort jubel från läktaren.

Den franska publiken har EM-feber.

Och på stopptid gjorde dessutom Jérémy Menez 4-0.

På presskonferensen dagen före matchen sa förbundskapten Laurent Blanc att startelvan i genrepet skulle vara så nära som möjligt den som han har i tankarna inför premiären mot England.

Det finns fortfarande ett par frågetecken kvar att räta ut - men offensivt bara utropstecken.